Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τουρκία: Που θα «τρυπήσει» και τι περιμένει από τις γεωτρήσεις



 Τουρκία: Που θα «τρυπήσει» και τι περιμένει από τις γεωτρήσεις 













To περίγραμμα των τουρκικών σχεδίων για  τις γεωτρήσεις  παρουσίασε   ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιλντίζ  στην εφημερίδα  Σαμπάχ.  Με τον τίτλο «Ελπίζουμε στη Μεσόγειο» γράφει ότι ο Υπουργός Ενέργειας – που συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Σαμπάχ στην Άγκυρα Μουντερρίσογλου και τον διευθυντή ειδήσεων Τσόλγκετσεν  της εφημερίδας – υποστήριξε  ότι η Τουρκία προχωρά  με σταθερά βήματα όσον αφορά τις εργασίες για έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο. Ο κ. Γιλντίζ ο οποίος είπε ότι στην περιοχή υπάρχουν σοβαρά αποθέματα τόνισε «έχουμε πρόγραμμα γεωτρήσεων 250 εκατ. δολαρίων και 5-6 στόχους για γεωτρήσεις. 

Η Μεσόγειος υπόσχεται μέλλον. Τελευταία οι εργασίες μας έχουν επιταχυνθεί». Ακόμα ο κ.  Γιλντίζ είπε πως έχουν ξεκινήσει έρευνες με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πετρελαίου τη Σελ και ότι προ ημερών ξεκίνησαν τις πρώτες γεωτρήσεις στην ξηρά στην «ΤΔΒΚ»....

 Εξήγησε πως έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων στην Κύπρο των 250 εκατομμυρίων δολαρίων διευκρίνισε πως σχεδιάζουν να προβούν σε 5-6 γεωτρήσεις εκ των οποίων ορισμένες στην ξηρά και ορισμένες στη θάλασσα και ανάλογα με τα αποτελέσματα το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί. Ο ίδιος είπε πως μπορεί να μη βγει πετρέλαιο αλλά είναι ακόμα σημαντικό και να το γνωρίζουν αυτό δηλαδή να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο.

 Ο κ. Γιλντίζ υπενθύμισε ότι πετρέλαιο είχε βρεθεί στις γεωτρήσεις στη βόρεια θάλασσα στην 33η γεώτρηση και πως έναντι των επίμονων εργασιών της συμμαχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας -Ισραήλ στη Μεσόγειο η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία υφαλοκριπίδας με την «ΤΔΒΚ» και τόνισε πως πιστεύει ότι το πετρέλαιο που θα βρεθεί στην Κύπρο είναι δικαίωμα και των δύο πλευρών. Στη συνέχεια είπε ότι δεν είναι σωστή η προσέγγιση τουΚύπριου ηγέτη Χριστόφια ο οποίος είχε πει «Η πηγή αυτή είναι των δύο λαών αλλά εμείς είμαστε αυτή που θα τη μοιράσουμε».
Μάλιστα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails