Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Τι γίνεται με το DEREE;

Παραπλανητικές και ψευδείς πληροφορίες δίνει το DEREE - THE AMMERICAN COLLEGE OF GREECE;;;
Θύμα της παραπλανητικής ονομασίας του πρώην "εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών", έπεσε και ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, νομίζοντας ότι το τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα που του απένειμαν ήταν από αμερικανικό πανεπιστήμιο.
Οι Άννα Διαμαντοπούλου και η Φώφη Γεννηματά δεν έκαναν τίποτα απολύτως για να σταματήσουν τις ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις του...
«DEREE - THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE».
Το πρώην, εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, «DEREE - THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE» παραπλανεί τους έλληνες μαθητές. Στην επίσημη ιστοσελίδα του DEREE - THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE, ο πρόεδρός του δηλώνει: «Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του DEREE – Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, τη διαδικτυακή διεύθυνση του αρχαιότερου, μεγαλύτερου και πληρέστερου αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ευρώπη".
  Η δήλωση αυτή, δεν είναι αληθής.
wp01a94369.png

 wp5bd5c2a1.png
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το DEREE δεν είναι αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κολλέγιο, πανεπιστήμιο, ή άλλος εκπαιδευτικός οργανισμός με αυτό το όνομα στις ΗΠΑ.
Το DEREE ήταν ένα από το πολλά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, που λειτουργούσαν στην Ελλάδα, το οποίο τελικά κατάφερε να αναγνωρισθεί ως κολλέγιο στην Ελλάδα.
Και ο κύριος «Πρόεδρος» συνεχίζει λέγοντας ότι:
« … θα ανακαλύψετε τους άρρηκτους δεσμούς του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος με την Αθήνα και την Ελλάδα».
Τι  εννοεί ο πρόεδρος του DEREE με το «…άρρηκτους δεσμούς του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος με την Αθήνα και την Ελλάδα», αφού το DEREE δεν είναι αμερικανικός εκπαιδευτικός οργανισμός;
Επίσης, στην επίσημη ιστοσελίδα του DEREE, αναφέρεται ότι το DEREE έχει πιστοποιηθεί από τον εγκυρότερο οργανισμό πιστοποίησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
wp496d8c69.png
Η δήλωση είναι παραπλανητική. ο NEASC δεν είναι ο σημαντικότερος οργανισμός πιστοποίησης των ΗΠΑ, είναι ένας από τους ανεγνωρισμένους οργανισμούς πιστοποίησης,
Το DEREE είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρίες παροχής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το 2010 ο αριθμός των σπουδαστών ήταν περίπου 4000. Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 20,000,000 ευρώ, αφού κάθε σπουδαστής πληρώνει πάνω από 5,000 ευρώ το χρόνο.
Η Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας αναγνώρισε μερικά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών σε κολλέγια, μεταξύ αυτών και το DEREE. Ως υπουργός Παιδείας, θα έπρεπε να γνώριζε ότι το «DEREE THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE», δεν είναι αμερικανικό κολέγιο.
wpfd43e0c7.png
Γιατί η Διαμαντοπούλου άφησε ένα πρώην «εργαστήριο ελευθέρων σπουδών» να παραπληροφορεί τους έλληνες μαθητές και γονείς, ούτως ώστε να νομίζουν ότι το DEREE είναι αμερικανικό κολέγιο;
Οι Άννα Διαμαντοπούλου και η Φώφη Γεννηματά δεν έκαναν τίποτα απολύτως για να σταματήσουν τις ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες του DEREE.
Η ήταν άσχετες, και δεν ήξεραν ότι το DEREE δεν είναι αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ή γνώριζαν ότι το DEREE δεν είναι αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ότι παραπληροφορούσε τους μαθητές του και για λόγους που μόνο οι κυρίες αυτές γνωρίζουν δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για να σταματήσει το πρώην εργαστήριο ελευθέρων σπουδών να παραπληροφορεί τους έλληνες μαθητές.
Ακόμη και ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έπεσε θύμα της παραπλανητικής ονομασίας του πρώην «εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών» νομίζοντας ότι το τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα που του απένειμαν ήταν από αμερικανικό πανεπιστήμιο.
Σε μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα στο «Deree», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«…το Κολλέγιό σας αποτελεί πρότυπο στη χώρα μας στην υπηρεσία της αγωγής, της μάθησης και της πολιτιστικής καλλιέργειας των νέων μαθητών και δεύτερον γιατί εκπροσωπεί ένα μεγάλο λαό, τον αμερικανικό, η παρουσία του οποίου στους τελευταίους αιώνες προσέδωσε μια νέα ώθηση στον διεθνή πατριωτικό - πολιτικό - επιστημονικό και πνευματικό πολιτισμό...»
«Η συμβολή του Λαού αυτού στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη των ελεύθερων λαών επί των σκοτεινών και απάνθρωπων επιθετικών δυνάμεων και οι μεγάλες θυσίες του κέρδισαν για πάντα την ευγνωμοσύνη μας»
«Προσωπικά πιστεύω ότι ο ηγετικός ρόλος των ΗΠΑ σε όλους τους τομείς της ζωής, με συνέπεια την κατάκτηση αυτού του υψηλότατου επιπέδου ευημερίας, δεν οφείλεται μόνο στον φυσικό πλούτο της απέραντης αυτής χώρας, αλλά κυρίως στην εργατικότητα και μεθοδικότητα, στην τολμηρή και ελεύθερη λήψη των αποφάσεων, με μια λέξη στην αμερικανική ποιότητα σκέψης και δράσης.»
«Γιατί «Αμερική» για μένα σημαίνει προ παντός ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη, ειρήνη, αλληλεγγύη μορφωτική, επιστημονική και πολιτιστική καλλιέργεια.»
Εμείς δεν πρόκειται να σχολιάσουμε το γράμμα του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό που θέλουμε τονίσουνε είναι ότι ακόμη και ο Θεοδωράκης έπεσε θύμα της παραπλανητικής ονομασίας του πρώην «εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών».
Είναι φανερό ότι ο Θεοδωράκης δεν γνώριζε ότι το DEREE δεν είναι αμερικανικό πανεπιστήμιο και ότι το DEREE, πριν αναγνωρισθεί ως κολέγιο, ήταν ένα από το πολλά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Πολλά εκ των οποίων, παρανόμως, έδιναν πτυχία «μαϊμού» στους ανυποψίαστους μαθητές τους, τα οποία δεν είχαν καμία άξια, ήταν «κουρελόχαρτα».
Διαβάστε ολόκληρο το γράμμα του Μίκη Θ. στο DEREE, που δημοσίευσε η "Καθημερινή" στις 28.06.2009 με τον τίτλο:
«Αμερική σημαίνει ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη»
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_28/06/2009_320250
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, είναι και αυτός «επίτιμος διδάκτορας» του Deree, όπως ίδιος αναφέρει στην ιστοσελίδα του υπουργείου  Εθνικής Άμυνας, στο βιογραφικό του. Ο Αβραμόπουλος, αναφέρει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι το 1997 έγινε επίτιμος διδάκτορας του κολλεγίου Deree. Το 1997 το Deree δεν ήταν κολέγιο, αλλά «εργαστήριο ελευθέρων σπουδών». Σημειωτέων, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων, επιβράβευσε το Deree!!
wp4f87f6bf.png
Ο Δ. Αβραμόπουλος, απονέμει αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης της Αθήνας,
στον πρώην «πρόεδρο» του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών «Deree».
Είναι αδιανόητο, δήμαρχος της Αθήνας, να απονέμει αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης της Αθήνας, σε εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, (σ.σ. το 2000 το ντιρι, δεν ήταν κολλέγιο), το οποίο απένειμε «πτυχία» σε έλληνες μαθητές τα οποία δεν είχαν καμία αναγνώριση στην Ελλάδα. Το Deree ως εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, δεν μπορούσε να απονέμει πτυχία. Ο τίτλος ¨Κολλέγιο" απαγορευόταν ρητώς από την ελληνική νομοθεσία. Ακόμη και σήμερα, τα πτυχία που απονέμει το Deree δεν αναγνωρίζονται από τις ελληνικές αρχές. 
Εφημερίδα Ευρωπαϊκό Βήμα.
Κ. Δελενάρδος
Εκδότης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι σημασία έχει αυτό αγαπητέ αβόλευτε,αφού εγώ με πτυχίο του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών όπως λέτε "ρίχνω πόρτα" επαγγελματικά και ακαδημαϊκά σε απόφοιτους ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων;
Απ'τη στιγμή λοιπόν που μετράει το αποτέλεσμα,και ασφαλώς η δική σας γνώμη στο διεθνές επαγγελματικό στερέωμα μετράει όσο η δική μου (όσο και του περιπτερά της γειτονιάς δηλαδή),οφείλουμε να κρίνουμε μόνο εκ του αποτελέσματος,και αυτό λέει το εξής : Οι απόφοιτοι του "εργαστηρίου" βρίσκουν καλές δουλειές, έχουν δουλέψει το πτυχίο τους (99,9%) και δεν τους το έχει δώσει η ΠΑΣΠ ή η ΔΑΠ ή οποιοσδήποτε άλλος κομματικός φορέας,και ως επί το πλείστον,άμα θελήσουν γίνονται δεκτοί σε πανεπιστήμια που χαρακτηρίζονται top-10.
Αυτά έχω να σας πω εγώ, συγχωρήστε με αν ο τόνος μου είναι λίγο επιθετικός,αυτό οφείλεται στο λίγο εριστικό και (κίτρινο) κριτικό λόγο του κειμένου σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε... εσείς που "ρίχνετε πόρτα". Ας πούμε ότι το DEREE έβγαζε καρδιοχειρουργούς. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έπρεπε να υποβληθείτε σε κάποια σοβαρότατη χειρουργική επέμβαση. Ποιο χειρουργό θα εμπιστευόσαστε? Κάποιον ιατρό με κρατικό αναγνωρισμένο πτυχίο? Η κάποιον ο οποίος σπούδασε στο DEREE?

Ανώνυμος είπε...

Το Deree είναι κολλέγιο και ο λόγος που δεν μπορείς να το βρεις στην Αμερική όπως λες είναι ότι δεν είναι παράρτημα στην Ελλάδα από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο αλλά λειτουργεί αυτόνομα σαν να ήταν στην Αμερική. Όσο για τα περί εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, όταν ιδρύθηκε το κολλέγιο το 1875 στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας δεν υπήρχε αυτός ο τίτλος για εκπαιδευτικά ιδρύματα και παρόλο που επινοήθηκε στις μέρες μας για να καθησηχάσει το κράτος τους σπουδαστές τον δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, απόφοιτοι του εργαστηριού ελευθέρων σπουδών όπως λες έχουν δικαίωμα για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε όλο τον πλανήτη εκτός της Ελλάδας που όπως καταλαβαίνεις είναι και πολύ λογικο.

p.s Κανένας γιατρός δεν σου λέει που σπούδασε όπου το πιθανότερο είναι στο Ανατολικό Μπλοκ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Δουλεύω σε μεγάλη εταιρία στην οποία έχω αρκετούς συναδέλφους από το DEREE. Μου φαίνονται πολύ καλά καταρτισμένοι και ανταγωνίζονται επάξια άλλους συναδέλφους από Ελληνικά πανεπιστήμια. Γενικά το DEREE πιστεύω είναι ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο για να σπουδάσει κανείς στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει.

Για το θέμα των γιατρών, όταν κάποιος θέλει να επισκεφτεί έναν γιατρό ποτέ μα ποτέ δε ρωτάει από που είναι το πτυχίο του. Εγώ τουλάχιστον δεν το έχω κάνει ποτέ. Αυτό που ρωτάμε όλοι είναι τι φήμη έχει αυτός ο γιατρός, ρωτάμε τι γνώμη έχουν οι άλλοι για αυτόν, δηλαδή ελέγχουμε με κάποιον τρόπο το πόσο καλά τα πήγε μέχρι εκείνη τη στιγμή στην καριέρα του για να πάρουμε την απόφαση να τον εμπιστευτούμε. Οπότε η απάντηση μου είναι πως ΝΑΙ θα εμπιστευόμουν έναν γιατρό από το DEREE αν ήταν γνωστός για την καλή δουλειά που κάνει.

Το άρθρο είναι γεμάτο κακεντρέχεια και ανακρίβειες. Για παράδειγμα πως ξέρει αυτός που το έγραψε ότι ο Μίκης έπεσε θύμα;

Ανώνυμος είπε...

Εκατοντάδες φοιτητές δημόσιων πανεπιστημίων σπουδάζουν ταυτόχρονα στο Deree. Προσωπικά γνωρίζω πολλούς τέτοιους ανθρώπους, που σπουδάζουν Οικονομικά ή Νομική στην Αθήνα, και ταυτόχρονα σπουδάζουν και στο Deree. Άν θέλεις, ρώτα ΑΥΤΟΥΣ τι γνώμη έχουν για το Deree, πόσο πιο ψηλά το έχουν απο το δημόσιο πανεπιστήμιο, και σε ποιό απο τα 2 πτυχία τους βασίζουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού για μεταπτυχιακό.. Και αν δεν σε πείθει ούτε ο λόγος τους, τότε πήγαινε ξανά στην ιστοσελίδα του Deree και κατέβασε τον κατάλογο των καθηγητών του κολλεγίου. Εκεί διάβασε τις μεταπτυχιακές σπουδές και τα διδακτορικά, όσων απο αυτούς αποφοίτησαν αρχικά απο το Deree. Θα διαβάσεις βιογραφικά που θα σε ζαλήσουν.. Harvard, Columbia, Oxford, Cambridge, LSE, Stanford, και πολλά άλλα.. Και ΟΛΟΙ αυτοί ξεκίνησαν απο το Deree! Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με το δημόσιο πανεπιστήμιο, προσωπικά σπουδάζω στο Deree και χαίρομαι που έκανα αυτή την επιλογή αφού σπουδάζω Management, σε ένα κολλέγιο 100 κλάσεις ανώτερο απο τη Διοίκηση στη Χαλκίδα που πέρασα, επειδή δεν έγραψα καλά στην Έκθεση. Δες που βρίσκονται οι απόφοιτοι του Deree, μίλα με κόσμο απο Human Resources μεγάλων εταιριών, δες μεταπτυχιακά στο εξωτρικό, γιατί ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ και να λές το Deree με τα 135 χρόνια ιστορίας, "κέντρο ελευθέρων σπουδών", απλά γελάει ο κόσμος που γνωρίζει.. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κάλεσε το Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Αθήνα, απο τη Σμύρνη, μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Δεν "φύτρωσε" χθές. Σήμερα, στην Αγία Παρασκευή, στεγάζεται σε ένα campus που δεν έχετε ξαναδεί στην Ελλάδα. Μια απο τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ευρώπη, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα με όλες τις τεχνολογικές ανέσεις, εργαστήρια, κλειστά και ανοιχτά θέατρα, αθλητικές εγκαταστάσεις που το 2004 ήταν ικανές να φιλοξενήσουν ολόκληρη την Ολυμπιακή Ομάδα των ΗΠΑ (η μόνη που δεν παρέμεινε στο Ολυμπιακό Χωριό), για διαμονή και προπονήσεις. Όσοι δεν ξέρετε λοιπόν τι είναι το Deree, ποιοί είναι οι απόφοιτοι και που βρίσκονται τώρα, ποιοί είναι οι καθηγητές, ποιά η ιστορία του και ποιές οι τρέχουσες επενδύσεις του, ή την αναγνώριση που έχει στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε εργασιακό και ακαδημαϊκό επίπεδο στο εξωτερικό, καλύτερα να ψάξετε πρίν αρχίσετε τις αναλύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο (11 Ιουνίου, 11.14μ.μ.)Από ότι φαίνεται φίλτατε, δεν γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει με το Deree. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που έχουν άποψη αλλά δεν έχουν περάσει ούτε απέξω. Γιατί για να μπουν μέσα δεν το συζητάω μια και πρέπει να είσαι ή σπουδαστής ή απόφοιτος. Επίσης κανείς σας δεν γνωρίζει ότι στο Deree μπορεί να έχεις περάσει όλα τα μαθήματα με χαμηλούς βαθμούς αλλά να πάρεις πόδι για κακή απόδοση. Οχι μόνο πρέπει να περνάς τα μαθήματα αλλά να έχεις και καλό μέσο όρο. Ασε που για τους παλαιότερους όταν έχανες μάθημα απαγορευόταν να διορθωθεί ο βαθμός σου ακόμα και αν το ξανάδινες -οπότε το πιθανότερο ήταν να πάρεις πόδι. Για τις 4 απουσίες το τετράμηνο, ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Ρώτα πρώτα να μάθεις τι ισχύει και μετά ανεβάζεις διάφορα στο blog. Γιατί το Deree σας δημιουργεί τόσο άγχος, αλήθεια? Μου θυμίζετε κάτι μικρά σκυλάκια που γαβγίζουν κάτι τεράστια σκυλιά που μένουν όμως ατάραχα. Δεν υπάρχει απόφοιτος Deree που να ενδιαφέρεται για μια μικρή θλιβερή θεσούλα στο δημόσιο οπότε κανένας απόφοιτος Ελληνικού πανεπιστημίου δεν απειλείται είτε αναγνωριστεί είτε όχι. Ούτε οι απόφοιτοι του Deree σκίζονται για καμία αναγνώριση αντίστοιχα -βρίσκονται όλοι σε καλύτερες δουλειές. Εκτός αν σας τη σπάει που οι απόφοιτοι κολλεγίων θεωρούν τους αποφοίτους πανεπιστημίων υποδεέστερους...

Ανώνυμος είπε...

Μ<α το σχόλιο σας είναι παντελώς άκυρο. Φυσικά το Αμερικάνικο Κολλέγιο δεν βγάζει γιατρούς! Ειδικεύεται σε πτυχία business και από την πείρα μου μπορώ να σας πω πως κάνει πολύ καλή δουλειά.

sagamore είπε...

Δεν μας τα λέτε καθόλου καλά... Ο γιατρός από το DEREE θα είχε πάει σε όλες τις τάξεις και τα εργαστήρια, δεν θα τον είχαν τσακίσει τα ...καλόπαιδα στις καταλήψεις και σίγουρα δεν θα είχε τον ανεκδιήγητο Μυλόπουλο ως πρύτανη.
Οσο για τους δεσμούς με την Ελλάδα... άστα καλύτερα.... Να σου πως μόνο ότι το έφερε στην Ελλάδα από την κατεστραμένη Σμύρνη αυτός ο ...ανθέλληνας, ο Βελενιζέλος, ο Λευτέρης... Ελπίζω σαν καλός Ελληνας να γνωρίζεις περί τίνους ομιλώ (εκτός αν είχε κατάληψη το Λύκειό σου όταν κάνανε νεότερη ελληνική ιστορία)...

sagamore είπε...

Α, επί τη ευκαιρία, πώς να αξιολογήσεις το DEREE όταν στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιολόγηση πανεπιστημίων (μια ακόμα παγκόσμια πρωτιά) καθότι δεν τη θέλουν οι πρυτάνεις για να μην φανούν τα χάλια τους?

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails