Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αποκαταστήστε την υγεία σας με τη δύναμη του νου σας.

Αποκαταστήστε την υγεία σας με τη δύναμη του νου σας
Ας υποθέσουμε ότι το χέρι ή το πόδι σας αποκόπτεται από το σώμα σας και τοποθετείτε το μέλος σε ένα τραπέζι. Δεν μπορεί να πάθει καρκίνο ή φυματίωση ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση, επειδή έχει διαχωριστεί από το νου. Η αποσύνθεση που θα ακολουθήσει είναι φυσική διεργασία, όχι όμως πάθηση.
Ας υποθέσουμε πως οι σκέψεις σας βρίθουν από φόβο, άγχος και στενοχώρια. Μπορεί κάλλιστα να εμφανίσετε γαστρίτιδα, που είναι φλεγμονή στα...
τοιχώματα του στομάχου. Μπορεί να εμφανίσετε πεπτικά έλκη. Η ψυχοσωματική θεραπευτική λέει ότι τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν έλκος και άλλες παθήσεις. Ας υποθέσουμε ότι χειρουργείστε στην κοιλιακή χώρα. Αν εξακολουθείτε να στενοχωριέστε, να τρώγεστε με τα ρούχα σας, να βράζετε από θυμό, να είστε επιθετικοί, το έλκος θα σας χτυπήσει ξανά την πόρτα, ακόμη και αν ακολουθείτε απαρέγκλιτα τη διατροφή που σύστησε ο γιατρός σας. Η λύση δεν είναι η εγχείρηση. Χιλιάδες άνθρωποι θεραπεύονται από το έλκος γεμίζοντας το νου τους με τις αλήθειες του Θεού και εδραιώνοντας τη γαλήνη και την αρμονία. Αυτοί σκέφτονται μόνο πράγματα αληθινά, δίκαια, αγνά και τίμια. Βλέπουν τα πάντα υπό το πρίσμα της αρμονίας, της υγείας, της γαλήνης, της αγάπης και της καλής πρόθεσης. Γεμίζουν όλα τα κύτταρα του σώματος τους με αυτές τις αιώνιες αλήθειες. Και ασφαλώς, αποκτούν νέο σώμα. Ούτως ή άλλως, το σώμα ανανεώνεται κάθε 11 μήνες. Ανανεώνει τα κύτταρα, τους ιστούς και τα οστά του.
Δεν υπάρχουν ανίατες παθήσεις. Υπάρχουν μόνο ανίατοι άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστεύουν ότι μπορούν να θεραπευτούν. Πολλοί άνθρωποι έχουν θεραπευτεί από τον καρκίνο. Αυτοί ανατρέπουν τα δεδομένα. Οι άλλοι αδυνατούν να το κάνουν εξαιτίας του φόβου που διαποτίζει τα βαθύτερα στρώματα του υποσυνειδήτου τους.
Η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη που υπάρχει είναι η συνει-δητότητα της αγάπης. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αγράμματοι, αμόρφωτοι, οι οποίοι δεν έχουν γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας. Έχουν όμως πολύ ανεπτυγμένη τη συνειδητότητα της αγάπης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι θαυμάσιοι θεραπευτές. Οι γιατροί, οι χειρουργοί και άλλοι μορφωμένοι άνθρωποι μένουν εμβρόντητοι βλέποντας τα θαύματα που καταφέρνουν αυτοί οι αγράμματοι άνθρωποι. Αυτά κάνει η συνειδητότητα της αγάπης. Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν το θαύμα της Πλάσης ολόγυρα τους. Αντιλαμβάνονται πως υπάρχει μια Άπειρη Ευφυΐα που υπαγορεύει την τροχιά των πλανητών και κάνει τον ήλιο να λάμπει. Καταλαβαίνουν πως υπάρχει μια Άπειρη Ευφυΐα που δίνει στους αστρονόμους τη δυνατότητα να ξέρουν την πορεία του Κομήτη του Χάλεϊ, που κυβερνά το σύμπαν με απαρέγκλιτους νόμους και αρχές. Βιώνουν το απερίγραπτο θεϊκό κάλλος. Βλέπουν παντού στη φύση την τέλεια αρμονία. Και νιώθουν τη θεϊκή αγάπη που βρίσκεται μέσα σε όλους μας, αυτή την αγάπη που ωθεί τη μητέρα να κάνει το γύρο του κόσμου για να θεραπεύσει το παιδί της που πάσχει από παράλυση, τον αδελφό να ομολογεί πως έκανε ένα έγκλημα που διέπραξε η αδελφή του και τον ανύπαντρο στρατιώτη να δίνει τη ζωή του στη μάχη για τους παντρεμένους συμπολεμιστές του.
Ωστόσο, αυτή η αγάπη, όσο θαυμαστή και αν είναι, δεν αποτελεί παρά μια στάλα στον άπειρο ωκεανό της θεϊκής αγάπης. Έτσι, το άτομο που βιώνει αυτή τη συνειδητότητα της αγάπης, αντιλαμβάνεται πως ο Θεός θέλει για όλους υγεία, αγάπη, αλήθεια και κάλλος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι μεγαλύτεροι θεραπευτές.
Η δρ Flanders Dunbar, διαπρεπής ψυχίατρος και θεολόγος, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Emotions and Bocily Diseases. Σε αυτό το βιβλίο, παραθέτει πολλά ενδιαφέροντα περιστατικά. Αναφέρεται σε κάποιον δόκτορα Grottick και στο περιστατικό ενός τσαγκάρη που έχανε σταδιακά την όραση του. Το απέδιδε στη δουλειά του. Οι γιατροί του είπαν να αποσυρθεί από τη δουλειά του. Το έκανε, χωρίς ωστόσο η όραση του να βελτιωθεί. Υπέφερε από αιμορραγίες του αμφιβληστροειδούς.
Τι έκανε, λοιπόν, ο δρ Grottick; Είπε ότι το πρόβλημα του ήταν ψυχογενές, ότι δηλαδή οφειλόταν σε αμιγώς συναισθηματικά αίτια. Έκανε συνεδρίες με αυτό τον άντρα και διαπίστωσαν ότι στη ζωή του υπήρχαν πράγματα που αρνιόταν να δει, πράγματα με τα οποία ήταν οργισμένος, κ.λπ. Του σύστησε να πάψει να τρέφει αρνητικά συναισθήματα. Ο άντρας το έκανε και η όραση του αποκαταστάθηκε. Πολλοί ψυχαναλυτές έχουν πει ότι το γλαύκωμα και η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς συνδέονται συχνά με το συναισθηματικό και διανοητικό στρες.
Πριν από λίγα χρόνια διάβασα ότι διαπιστώθηκε πως το 25 τοις εκατό των περιστατικών εισαγωγής στο Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας του Νοσοκομείου του Σικάγο για θεραπεία γλαυκώματος, ένιωθαν μίσος για κάποιον συγγενή τους. Και ασφαλώς, αυτό το μίσος επηρέαζε την όραση τους. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την όραση σας, ίσως υπάρχει κάτι που αρνείστε να αντικρίσετε κατάματα. Τι είναι αυτό που θέλετε να αποκλείσετε από την πραγματικότητα σας; Πρέπει να δεχτείτε ότι το υποσυνείδητο επηρεάζει το σώμα.
Η δρ Dundar αναφέρει ένα περιστατικό γυναίκας που άρχισε να χάνει την όραση της έπειτα από την εισαγωγή της αδελφής της σε ψυχιατρική κλινική. Γιατί; Ένιωθε ενοχές επειδή πίστευε πως είχε φερθεί σκληρά στην αδελφή της και ήθελε να τιμωρήσει τον εαυτό της. Έλεγε: «Δεν της φέρθηκα καλά, έχω τύψεις», κ,λπ. Όταν ο ψυχαναλυτής της είπε ότι δεν ήταν δικό της σφάλμα που η αδελφή της είχε μπει στο ψυχιατρείο, και ότι οι ενοχές που βίωνε ήταν το αίτιο της οφθαλμολογικής της πάθησης, γαλήνεψε. Η όραση της αποκαταστάθηκε. Συνειδητοποίησε τι έκανε στον εαυτό της. Τελικά συγχώρησε τον εαυτό της και την αδελφή της, και σταμάτησε τις αυτομομφές. Η αυτομομφή έχει καταστροφική επίδραση στον οργανισμό.
Πριν από λίγα χρόνια, ένας χειρουργός με τον οποίο ήμαστε φίλοι, εμφάνισε έλκη στο δεξί του χέρι. Μια μέρα που συζητούσαμε, μου είπε: «Τελικά, το χέρι μου δεν θεραπεύεται. Δεν μπορώ να χειρουργήσω. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω βάλει αλοιφές και κρέμες, έχω πάει στους καλύτερους ειδικούς, έχω κάνει ό,τι θεραπεία υπάρχει και δεν υπάρχει. Ωστόσο, αυτά τα έλκη δεν λένε να επουλωθούν». Του είπα: «Γιατρέ, γιατί νομίζεις πως αυτό εκδηλώθηκε στο δεξί σου χέρι και όχι στο αριστερό;». Η Βίβλος λέει πως η δεξιά πλευρά του σώματος αναπαριστά τον αντικειμενικό κόσμο, ενώ η αριστερή τον υποκειμενικό. Τον ρώτησα: «Έκανες κάτι για το οποίο νιώθεις ενοχές;». «Ναι», απάντησε κοκκινίζοντας, «αλλά αυτό έγινε πριν από πολλά χρόνια, όταν ήμουν εσωτερικός βοηθός». «Θα έκανες το ίδιο πράγμα τώρα;» τον ρώτησα. «Όχι, δεν θα το έκανα», απάντησε. «Επομένως», είπα, «καταδικάζεις έναν αθώο. Δεν είσαι πια ο ίδιος άνθρωπος. Ο νους σου έχει αλλάξει. Βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Έχει αλλάξει και η συναισθηματική σου σκοπιά. Δεν έχεις καν το ίδιο σώμα, αφού τα κύτταρα μας ανανεώνονται κάθε 11 μήνες. Έχεις αναθεωρήσει και τις πνευματικές σου απόψεις. Επομένως, εσύ καταδικάζεις έναν αθώο. Εσένα δεν σε καταδικάζει κανείς».
Η Θεϊκή Παρουσία δεν καταδικάζει. Αν κοπείτε, επουλώνει την πληγή. Αν καείτε, μειώνει το οίδημα και ανανεώνει τους ιστούς. Ο Θεός θέλει όλοι να βιώνουν αγάπη, αλήθεια, κάλλος. Η φύση έχει πάντα την τάση να θεραπεύει, να αποκαθιστά -ακόμη και τους ψυχωτικούς, τους μανιακούς. Αυτή είναι η κίνηση της ζωής. Ο Θεός είναι η Αρχή της Ζωής που ζωογονεί τα πάντα. Η Θεϊκή Παρουσία δεν μπορεί να είναι άρρωστη και αναστατωμένη, αφού έχει πάντα την τάση να αποκαθιστά την αρμονία. Θέλει να εκφραστεί από μέσα σας ως ρυθμός, τάξη, κάλλος. Εσείς είστε αυτοί που κατακρίνετε τον εαυτό σας. Και όσο κατακρίνετε τον εαυτό σας, η θεραπεία είναι ανέφικτη. Δεν είναι δυνατόν να είστε προσκολλημένοι στο γλαύκωμα σας και να περιμένετε να βελτιωθεί η όραση σας. Δεν είναι δυνατόν να είστε προσκολλημένοι στις αυτομομφές και να προσδοκάτε ίαση. Είναι σαν να έχουν βουλώσει οι σωλήνες της ύδρευσης στο σπίτι σας -το νερό προσπαθεί να περάσει, αλλά δεν μπορεί.
Τελικά, αυτά που του είπα, πυροδότησαν τη θεραπεία του. Μέσα σε μία εβδομάδα, τα έλκη του επουλώθηκαν και μπορούσε να χειρουργεί ξανά. Συν τοις άλλοις, άρχισε πάλι να παίζει βιολί, κάτι που του άρεσε πολύ. Οι ενοχές και οι αυτομομφές απέτρεπαν την επούλωση του έλκους επί δύο χρόνια. Οι ενοχές τον έκαναν να νιώθει ότι πρέπει να τιμωρηθεί. Ασφαλώς αυτό συνοδεύεται από φόβο. Και όλα αυτά είναι εσφαλμένες πεποιθήσεις.
Dr Joseph Murphy – Με τη Δύναμη του Υποσυνείδητου Νιώστε Υγεία και Ευεξία – Εκδόσεις Διόπτρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails