Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μεγάλο ενδιαφέρον και δυσμενής κριτική των διεθνών ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

 Μεγάλο ενδιαφέρον και δυσμενής κριτική των διεθνών ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές
Από πικρόχολα σχόλια μέχρι απειλές για αποπομπή από το ευρώ, από έκπληξη ως φόβοι για το μέλλον της ευρωζώνης και από διόλου αξιοπρεπείς για την Ελλάδα χαρακτηρισμούς μέχρι και απαξιωτικές ατάκες φιλοξενεί ο διεθνής έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος στον οποίο οι ελληνικές κοινοβουλευτικές εκλογές είναι πρώτο θέμα μαζί με την εκλογή Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας! Το www.pentapostagma.gr συνέλεξε μερικούς από τους χαρακτηριστικότερους τίτλους των ευρωπαϊκών και όχι μόνο ΜΜΕ.
Το euronews αρκείται στην παρατήρηση «Οι εκλογές στην Ελλάδα επαναφέρουν τις ενδείξεις πως η σωτηρία της χώρας είναι σε ρίσκο» ενώ η αγγλική daily mail τονίζει πως «οι Ελληνες ψήφισαν νέο χάος»!

Στη Γαλλία, η Le Monde σημειώνει πως είναι σχεδόν αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης που να μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος που συνοδεύει τις δανειακές συμβάσεις και δεν παραλείπει να σταθεί στη μετατροπή της Χρυσής Αυγής «Από μια ημιπαράνομη οργάνωση του περιθωρίου σε κόμμα με κοινοβουλευτικά ποσοστά» και αποδίδει στην οργή των ψηφοφόρων για την κοινωνική και οικονομική κρίση την συρρπή ψήφων στο εθνικιστικό κόμμα. Όμως και η Le Figaro στέκεται στην «είσοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην ελληνική Βουλή» ενώ στην άλλη πλευρά στέκεται η Liberation που τονίζει τη μεγάλη άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Ιταλία η Corriere della sera προτείνει τον τίτλο «Χάος στην Ελλάδα» και στο ρεπορτάζ της αναφέρει κατάρρευση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και τη ραγδαία άνοδο των εξτρεμιστών.
«Οι φιλοναζιστές μπαίνουν στη Βουλή», είναι το πρώτο θέμα της El Pais στην Ισπανία, όπου η άλλη μεγάλη εφημερίδα El Mundo υπογραμμίζει πως «η πολυδιάσπαση στο ελληνικό κοινοβούλιο απειλεί τις μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η ΕΕ».
Το μεγάλο πάρτυ, φυσικά, γίνεται στο γερμανικό τύπο, όπου τον λάιτ τίτλο της Bild «Οι Έλληνες τιμωρούν τους ευρω-μεταρρυθμιστές» συνοδεύει σχόλιο που χαρακτηρίζει …μοιραίες τις εκλογές στην Ελλάδα!
«Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία» λέει το Spiegel που τιτλοφορεί «Σε κίνδυνο η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα» το κύριο ηλεκτρονικό άρθρο της και προβλέπει από χθες νέες εκλογές, ενώ το προκλητικό Focus συμπεραίνει: «Αχάριστοι οι Ελληνες»!
Αξίζει να αναφερθεί πως όπως πρώτο το www.pentapostagma.gr σας είχε ενημερώσει, το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές ήταν τεράστιο και το πλήθος των ανταποκριτών που έσπευσαν στην Αθήνα αυτές τις κρίσιμες ώρες ήταν περισσότεροι από 370 δημοσιογράφοι αλλά και τεχνικοί, αριθμός – ρεκόρ για ελληνικά πολιτικά γεγονότα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails