Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Εκλογές φόβου – Tι φοβούνται και πώς θέλουν να μας φοβίσουν

Με το παιγνίδι του φόβου θα βρεθούμε αντιμέτωποι τις τελευταίες μέρες μέχρι την κάλπη. Τα κόμματα θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν τους φόβους τους και τα πιο φιλόδοξα να μας στείλουν φοβισμένους στην κάλπη. -Η ΝΔ φοβάται ότι το ποσοστό της θα είναι πολύ κάτω από το ποσοστό συντριβής του 2009, που οδήγησε σε παραίτηση τον Καραμανλή. Αυτό θα σημάνει διεργασίες μέσα στην παράταξη και σφοδρή αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά. Έτσι εξηγείται η μετωπική επίθεση στον Πάνο Καμμένο, που αποσπά ένα υπολογίσιμο κομμάτι από την εκλογική βάση της κεντροδεξιάς.

-Το ΠΑΣΟΚ φοβάται μια εκλογική συντριβή πέρα από κάθε πρόβλεψη. Οι δημοσκοπήσεις ειναι μαύρες για το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα και υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα ακόμα και να το ξεπεράσει εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ου και οι σφοδρές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο προσπαθεί να εμφανίσει ως δύναμη εξτρεμισμού.
-Ο Καρατζαφέρης τρέμει τη δυναμικη της Χρυσής Αυγής και του Καμμένου, που απειλούν να τον εξώσουν από τη Βουλή. Πράγμα που αν συμβεί θα οδηγήσει σίγουρα σε διαλυτικά φαινόμενα μέσα στο ΛΑΟΣ.

-Το ΚΚΕ φοβάται ότι ο μισητός ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει εκλογικό άλμα και θα το εκτοπίσει από την τρίτη θέση. Πράγμα που θα σημάνει αλλαγή συσχετισμών μέσα στην αριστερά και θα βάλει σε περιπέτειες την απομονωτικη γραμμή της κ. Παπαρήγα. Και ασφαλώς θα κλονίσει τη θέση της, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα μόνα κόμματα που δεν φαίνονται να φοβούνται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και τα μικρότερα. Κι αυτό γιατι εμφανίζονται να ωφελούνται από το κύμα αντιμνημονιακής οργής και να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των εκλογών. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την εκλογική του δύναμη να εκτινάσσεται σε πολλαπλάσια ποσοστά από το 2009 και φιλοδοξεί να καταλάβει ακόμα και τη δεύτερη θέση.

Εντούτοις και τα δυο αυτά κόμματα έχουν το φόβο των επιθέσεων της τελευταίας στιγμής, όπως αυτή που δέχονται με το σενάριο για κρυφή συνεργασία τους. Το βασικό όμως είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη στρατηγική του φόβου τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα παίξουν έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα με την απειλή της ακυβερνησίας και του χάους.

Ως εκ τούτου όλοι κάτι έχουν να φοβούνται. Με πρώτους φοβισμένος τους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει την επόμενη μέρα, όχι τόσο εξαιτίας των αποτελεσμάτων, όσο εξαιτίας των απαιτήσεων της τρόικας, η οποία είναι η μόνη που δε δείχνει να φοβάται τίποτε.

kentrinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails