Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Λιγότεροι φέτος οι υποψήφιοι.

Για τις πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ υπέβαλαν φέτος αίτηση 87.820 υποψήφιοι. Πέρυσι οι υποψήφιοι ήταν 92.750
Υπογεννητικότητα και στροφή των νέων σε επιλογές που οδηγούν γρηγορότερα σε επαγγελματική αποκατάσταση οι λόγοι της μειωμένης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Για τις πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ υπέβαλαν φέτος αίτηση 87.820 υποψήφιοι. Πέρυσι οι υποψήφιοι ήταν 92.750.
Μειωμένοι κατά 5.691 άτομα θα είναι υποψήφιοι που θα λάβουν φέτος μέρος στις...
Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, φέτος υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις 110.851 υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) έναντι 116.542 του 2011.
Πρόκειται για μια εικόνα που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και η οποία οφείλεται στην υπογεννητικότητα αλλά πιθανόν και στο γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των νέων που δεν ενδιαφέρονται για τις σπουδές στην Ανώτατη Εκπαίδευση και, ως εκ τούτου, επιλέγουν άλλους δρόμους με στόχο να βρεθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα στην αγορά εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση, ο μικρότερος αριθμός υποψηφίων «λειτουργεί» θετικά για όσους λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές. Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας:
  • Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ υπέβαλαν αίτηση 87.820 (92.750 πέρυσι) υποψήφιοι, εκ των οποίων 15.255 (15.900 πέρυσι) απόφοιτοι.
  • Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ-ομάδα Β' υπέβαλαν αίτηση 613 (649 πέρυσι) υποψήφιοι, εκ των οποίων 78 (62 πέρυσι) απόφοιτοι.
  • Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ- ομάδα Α' υπέβαλαν αίτηση 22.418 (23.143 το 2011) υποψήφιοι, εκ των οποίων 3.019 (3.047 το 2011 ) απόφοιτοι. Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι και φέτος μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ απόφοιτοι προηγούμενων ετών χωρίς συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012.
Μηχανογραφικό
Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Αυτή η διαδικασία αφορά όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ομάδα Β' κατά τα έτη 2010 ή 2011.
Πάντως, όσο πλησιάζουν οι Πανελλαδικές αυξάνεται και το άγχος των υποψηφίων καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν πόσες θέσεις θα διατεθούν στις σχολές των ΑΕΙ για τους φετινούς υποψηφίους καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μειωθούν αρκετά σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, αλλά και σε σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο.
Στο μεταξύ, άγονος κηρύχθηκε και ο διαγωνισμός που διενήργησε το υπουργείο Παιδείας για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. O νέος διαγωνισμός αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί σύντομα.
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ
(από exopaideia)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails