Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πριν το…παρτάκι ξαναγίνει πάρτι.

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΥΝΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ οι γιατροί. Βάρεσαν συναγερμό και να σου οι κ.κ. Πατούλης, Αμπατζόγλου (απών ο κ. Λουράντος) στο «γυαλί». Μέτωπο μην πειραχτεί το «σύστημα», μην αλλάξουν δεδομένα. Έγιναν πλούσιοι συνάδελφοί τους με ένα μολύβι για αμέτρητες συνταγές, έβγαλαν φακελάκηδες τον «ιδρώτα» τους στην...
Ελβετία, χόρεψαν για δεκαετίες κορδακίζοντες και ξεσηκώνονται.
ΓΙΑ το φάρμακο μη γίνει φτηνότερο, για τον έλεγχο που θα’ ναι ηλεκτρονικός, για ό,τι ταρακουνάει το σύστημα που στήθηκε μεθοδικά, για να μη σηκώσει κεφάλι η εθνική μας οικονομία. Και, βέβαια, δεν είδαμε να αντιδρά κανένας απ’ τους παραπάνω όσο κρατούσε το πάρτι κι ούτε να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τον διπλανό που «τα’ πιανε», τον παραπέρα που εκβίαζε και τον δείνα που έπαιρνε τα ποσοστά του από προμηθευτές.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν φαίνεται δύσκολη η αρχή με την «δραστική ουσία» και την επιδιωκόμενη φθήνια στο φάρμακο, ωστόσο, θα’ πρεπε οι γιατροί να σταθούν αρωγοί και όχι να σπεύσουν πάνοπλοι. Μάθαμε όπως μας έμαθαν να ξοδεύουμε αλόγιστα κατασπαράσσοντας τα ταμεία, αλλά έχουν όλα ένα τέλος και τρομάζει. Τρομάζει τον φαρμακοποιό το χάπι-χύμα που θα πουλάει σαν καραμέλες από βάζο, αλλά τέλος το «φαρμακείο» με τα ληγμένα φάρμακα, τα μισοπιωμένα σιρόπια και τα απείραχτα χάπια.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τους γιατρούς, τιμάμε τον έντιμο γιατρό αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του, ωστόσο, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τα κίνητρα των εκπροσώπων τους. Δεν μας έπεισαν ισχυριζόμενοι πως «δεν ξέρουν από κομπιούτερ» και άρα δεν συνταγογραφούν υπό έλεγχο και απαιτούσαν λάπτοπ και σεμινάρια χρήσης του(!). Δεν παρέπεμψαν κανέναν επίορκο τα πειθαρχικά τους, δεν απήργησαν για ατιμώρητους φακελάκηδες.
ΠΩΣ να ερμηνεύσουμε την επιμονή τους στο «σύστημα»; Θέλουν τη συνέχιση και μιαν απ’ τα ίδια. «Δεν είδαν» τα άδεια ταμεία και τα θέλουν άδεια, «δεν άκουσαν» για πολυφαρμακία που τα κατασπάραξε, για «παραϊατρικά εργοστάσια» με δαπανηρές και, εν πολλοίς, άσκοπες «αξονικές», «δεν ξέρουν» για προμηθευτές και φακελάκηδες. Να συνεχίσουμε, λοιπόν, (γιατροί, φαρμακοποιοί και πολίτες) το…παρτάκι μέχρι να γίνει πάρτι. Είδαμε τα…χαΐρια μας (και) στον χώρο της υγείας, θέλουμε κάτι ν’ αλλάξει επειγόντως κι ας το αλλάξει οποιοσδήποτε με οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Με τα λάθη και τις παραλείψεις που εγκυμονούνται απ’ την κάθε αλλαγή, αλλά με τους «αμαρτωλούς» στην άκρη, τα «ελβετικά» να…επαναπατρίζονται, κάποιους μερακλήδες στη φυλακή και το «σύστημα» να ξαναστήνεται εκ θεμελίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails