Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Εκ παραδρομής…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ τους «πιάνεις», δεν στριμώχνονται. Κι αν ακόμα τους γραπώσεις με την απόχη στον λασπώδη βυθό, σου βγαίνουν στην επιφάνεια χαμογελαστοί. Τινάζουν τη λάσπη κι έτοιμοι για…φωτογράφιση. «Δεν τρέχει τίποτα, όλα νόμιμα και ηθικά». Με την τρέχουσα ηθική στον κόσμο των δραστήριων μεγαλοεπιχειρηματιών και των...
αδιάφορων πολιτικών.
ΕΒΓΑΛΑΝ το χρήμα σε περίοδο κρίσης, κρύφτηκαν πίσω από συγγενείς και, για την Βουλή, πέρα έβρεχε. Δεν ήταν καιρός για άσκοπες αναζητήσεις-σήμερα εσύ αύριο εγώ-αλλά έγινε η στραβή. Βγαίνει μια περίπτωση τυχαία στον αέρα και τους αναστατώνει. Θορυβημένοι μη του βγει το όνομα (επίκεινται και εκλογές), τρόμος μην ενοχοποιήσουμε τους…ορκισμένους να φυλάνε το Σύνταγμα και το συμφέρον της Πατρίδας. Όπως την εννοούν, για να την αρμέγουν με χίλιους τρόπους. Με νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Για προνόμια που βγάζουν μάτι και μοναδικά στον κόσμο-κίνητρο για έδρα στον παράδεισο της βουλής.
ΝΑ ξαναπάμε στους…ξεχασιάρηδες. Πόσα είναι τα λεφτά που άλλαξαν πατρίδα και δεν δηλώθηκαν, «εκ παραδρομής»; Λεφτά όσο ένας καφές ή το κοτέτσι ενός αγροτόσπιτου; Και τι κάνανε οι δεκάδες λογιστών και νομικών περί τα οικονομικά των «αμελών»; Δεν το πρόσεξαν, δεν τον νοιάστηκαν; Ο ένας τους τα’ βγαλε για εμπορικούς σκοπούς, ο άλλος για την εταιρία του(;) στο εξωτερικό, εδώ παπάς-εκεί παπάς, πού είναι το χρήμα, ποιος ο…ταχυδακτυλουργός και ποιοι τον κρύβουν; Τον κρύβει το «σύστημα». Με την νομοθεσία και τις δομές του. Με «λειτουργούς» που δεν δίνουν πεντάρα για το ηθικό μέρος της πράξης, κι όταν σκάσει το θέμα, αρπάζουν τη μάνικα με τον αφρό, μην επεκταθεί η φωτιά. Κι ύστερα; Σκεπάζουν τον χώρο με πολύχρωμα αέρια που θα μετριάσουν το αμάρτημα και θα προφυλάξουν τον…αμαρτωλό.
ΞΑΝΑ θα πάμε στους κουτόφραγκους του νόμου, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Δεν γλυτώνει πολιτικός απ’ τις δαγκάνες του νόμου, ακόμα και για ενός ευρώ…παραδρομή. Κι αν θέλεις δείγματα πολιτικής ευθύνης και συμπεριφοράς πολιτικών ανδρών, δες κάποιους μεγάλους και τρανούς (της πολιτικής και όχι μόνο) που στήθηκαν στο εδώλιο για δράσεις ή παραλείψεις ήσσονος σημασίας.
ΜΕ τα «εκ παραδρομής» και με τους νομοθέτες μας αδιάφορους και αλληλεπικαλυπτόμενους, μην περιμένεις αλλαγή και…ξαστεριά. Το χρήμα θα κυκλοφορεί «εκτός», οι διακινητές του θα παραμένουν «πατριώτες», οι πολιτικοί μας βαστάζοι της βαλίτσας τους με τα λεφτά και οι πολίτες θα βράζουν στο ζουμί τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails