Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Υποχρεούνται να δημοσιεύουν πρόθεση ψήφου...

Η κοινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και του ΣΕΔΕΑ, με την οποία ζητείται από όλες τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να δημοσιοποιούν την πρόθεση ψήφου και επισημαίνεται ότι πρέπει «εφόσον (σ.σ. η πρόθεση ψήφου) συνοδεύεται από εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος να γίνεται σαφές ότι αυτό αποτελεί εκτίμηση με ευθύνη της εταιρείας που διεξάγει την έρευνα», αποτελεί πλήρη δικαίωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας που εδώ και πολύ καιρό έχει ζητήσει το...
αυτονόητο: Να μην δημοσιεύεται εκτίμηση ψήφου χωρίς να δημοσιοποιείται η ερώτηση πρόθεσης ψήφου, επί της οποίας στηρίζεται η εκτίμηση.
Οφείλουν συνεπώς όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλες τις εταιρίες να συμμορφωθούν από τώρα και στο εξής πλήρως με τις οδηγίες του ΣΕΔΕΑ και της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και να δημοσιοποιούν σε κάθε περίπτωση τόσο την ερώτηση της πρόθεσης ψήφου όσο και (τουλάχιστον στην ιστοσελίδα τους) να επεξηγούν αναλυτικά την μεθοδολογία από την οποία προκύπτει η οποιαδήποτε εκτίμηση.
Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο καταγραφής των τάσεων και διαθέσεων της κοινής γνώμης και όχι εργαλείο χειραγώγησής της.
(από dimsim, press-gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails