Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το…Κράτος

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΤΟ Κράτος χρωστάει παντού. Το ‘χαμε ρημάξει όλοι μαζί κι ο καθένας χωριστά, δεν μπορεί (και δεν θέλει) να ανταποκριθεί και περιμένουμε το χρήμα. Απ’ έξω και δανεικό, για μέσα και σπαταλώμενο. Όπως μάθαμε στα χρόνια των παχέων αγελάδων (με ξένη τροφή) και με δικιά μας αντίληψη για την Πολιτεία και τα κοινά. Κι αν νόμισες πως αλλάξαμε αντιλήψεις και τακτική, ρώτα για τις σπατάλες, την ώρα που μιλάμε.
ΘΑ πέσει το χρήμα, θα ανακουφιστούν τα ταμεία και ξανά προς τη δόξα. Θα ανασάνουμε, θα συνεχίσουμε κι έχει ο Θεός. Το Κράτος τη συστηματική σπατάλη με τους...
«λειτουργούς» του και κάποια χέρια να χώνονται βαθιά σε ταμεία. Με το μάτι ξεθαρρεμένο κοιτώντας τους ατιμώρητους της προηγούμενης…σαιζόν. Και τι μας στοίχισε ο Κοσκωτάς; 46 δις δραχμές και λογάριασε το…μεροκάματό του στη φυλακή. Τέτοια ποινή την εκτίει κι ο καθένας. Με τέτοια μπάζα και με 8-9 χρόνια φυλακής, λογάριασε το…μεροκάματο. Το ίδιο και για τον κ. Τσοχατζόπουλο.  Θυσιάζεται ο πατήρ για τους απογόνους και πάει τέλειωσε. Ούτε επιστρεφόμενα και τόκοι, ούτε έγνοια για τα μελλούμενα. Μπόρα είναι θα περάσει κι αν δεις δεκάρα απ’ τα κλεμμένα, στείλε μας μήνυμα για τη μοιρασιά και τη…γιορτή.
ΧΡΩΣΤΑΕΙ, λοιπόν, το Κράτος και δεν λέει να ανταποκριθεί. Ούτε τους φαρμακοποιούς ξοφλάει, ούτε τον ΦΠΑ επιστρέφει, χρωστάει σε μηχανικούς και εργολάβους για έργα του κι άντε να τα βάλεις μα την ακαμψία και την…απονιά του. Ωστόσο, δεν φαίνεται σκληρό, απρόσωπο και απάνθρωπο σε όλους και για όλα. Έχει τις προτεραιότητές του και δεν «εκτίθεται» σ’ εκείνους που το κουμαντάρουν. Γι αυτό και οι επιχορηγήσεις των κομμάτων στην ώρα τους, οι χωροφύλακες-φρουροί πίσω απ’ τα παλικάρια του κοινοβουλίου με έξοδα δικά μας, διπλοσκοπιές στις βίλες υπουργών και ό,τι τραβά η ψυχούλα τους από ανέσεις και καλοπέραση.
«ΛΙΓΟΤΕΡΟ Κράτος» φωνασκούν οι τριγύρω κι όταν το χρειαστούν το επικαλούνται. Όπως το κατάντησαν εχθροί, φίλοι και «φίλοι» τραβολογώντας το κι αλλάζοντας τον χαρακτήρα του. Με το τέρας της γραφειοκρατίας-σκόπιμα δομημένη πηγή προσοδοφόρα για (πολλούς) «λειτουργούς» του, με τα στοιχεία του αλλοιωμένα πριν σαπίσουν και τα μεγέθη του προσαρμοσμένα στο μήκος των χεριών κλεφτών τριγύρω του. Κι αν πεις να κάνεις μιαν αρχή για στρώσιμο και θεραπεία, σε πήραν παραμάζωμα οι δυνάμεις (του κακού) που ρίζωσαν και δεν τις ξεριζώνεις. Οι αφανέρωτοι δυνάστες σου με τον μανδύα της κρατικής εξουσίας-τσακάλια και ύαινες πεσμένα με τα μούτρα στο ψοφίμι κι εσύ πειραματόζωο, να δουν τις αντοχές σου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails