Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

17 νεκροί απο σφοδρό βομβαρδισμό τη νύχτα στη Συρία


Στους 17 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το βομβαρδισμό της πόλης Ντεράα στη νότια Συρία τη νύχτα, ανάμεσά τους δέκα γυναίκες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το βομβαρδισμό της πόλης ακολούθησαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, ενώ η βασική οδική αρτηρία που ενώνει την πόλη με τη Ντεράα έχει αποκλειστεί από φλεγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 44 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία την Παρασκευή, εκ των οποίων οι μισοί στη Ντεράα και σε περιοχές της Δαμασκού. Νεκροί είναι επίσης 25 στρατιώτες.

Στο μεταξύ, παρατηρητές του ΟΗΕ που βρέθηκαν στους τόπους της σφαγής στο Αλ-Κουμπέιρ είδαν ίχνη αίματος σε τοίχους και αισθάνθηκαν «μια έντονη μυρωδιά καμένης σάρκας», όμως δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν των αριθμό των νεκρών, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει ότι διαπράχθηκε η σφαγή στο Αλ-Κουμπέιρ, τονίζοντας πως τα θύματα είναι μόνο εννιά και δράστες «ομάδες τρομοκρατών», όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντικαθεστωτικούς και τους αντάρτες. Όμως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.
'Οπλα ζητούν οι αντικαθεστωτικοί

Την ίδια ώρα οι σύροι αντικαθεστωτικοί ζήτησαν από την διεθνή κοινότητα να τους προμηθεύσει "πιο εξελιγμένα όπλα" για να πετύχουν την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

"Όσοι ισχυρίζονται πως θέλουν να βοηθήσουν την συριακή αντιπολίτευση θα πρέπει να αρχίσουν στηρίζοντάς την στο εσωτερικό της Συρίας", τόνισε ο Χουσέιν Σάγιεντ πρόεδρος του συριακού Ανώτατου Στρατιωτικού Επαναστατικού Συμβουλίου, σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε συνάντηση ειδικών στο κέντρο μελετών Rethink Institute.
Καταδικάζει την αιματηρή επίθεση ο Ολαντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε τη συνεχιζόμενη αιματηρή καταστολή στη Συρία έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Λιβανέζο ομόλογό του Μισέλ Σουλεϊμάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηλυσίων.

«Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία και στις ανησυχητικές της συνέπειες στον Λίβανο αλλά και σε όλη την περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η Γαλλία, όπως και οι εταίροι της διεθνούς κοινότητας, δεν θα δεχθούν τις παραβιάσεις της ακεραιότητας των γειτονικών χωρών της Συρίας», υπογράμμισε ο Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή σε φιλοσυριακή συνοικία της Τρίπολης του Λιβάνου ενώ ακόμη τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της ασφάλειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails