Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Scripta manent και σοκάρουν με την απληστία του Άκη


«Η Rheinmetall (σ.σ. γερμανική εταιρεία με έδρα το Ντίσελντορφ της Γερμανίας) όπως και όλες οι μεγάλες γερμανικές βιομηχανίες εφαρμόζουν πλέον τον «νόμο περί διαφθοράς» με συνέπεια να μειώνονται συνεχώς οι προμήθειες. Αν καθυστερήσουμε κι’ άλλο δεν γνωρίζω που θα πάμε….».
Πρόκειται για απόσπασμα επιστολής που συμπεριλαμβάνεται στα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και το περιεχόμενό της προκαλεί σοκ!

Ο συντάκτης (σ.σ. πρόκειται για άγνωστο πρόσωπο που ενδεχομένως να αναζητήσει η ανάκριση) φαίνεται πως ενημερώνει τον παραλήπτη της επιστολής για το καθεστώς που επικρατεί στην ….αγορά όσον αφορά τις πληρωμές και τις προμήθειες που χορηγούν μεγάλες γερμανικές εταιρείες προκειμένου να πάρουν έργα στην Ελλάδα. Τονίζει ότι λόγω του νόμου για την πάταξη της διαφθοράς στη  Γερμανία οι ….πληρωμές έχουν πέσει και για αυτό το λόγο συστήνει… δουλειές με την Αγγλία καθώς «οι Άγγλοι μπορούν και δίνουν ακόμη μεγάλα ποσοστά»!
Από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτει πως αυτή έχει συνταχθεί σε χρόνο κατά τον οποίο το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται ήταν ισχυρό στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ο συντάκτης της επιστολής παρέχει ενημέρωση για την εικόνα που έχουν οι Άγγλοι για τον αποδέκτη της επιστολής: «Άγγλοι. Η εντύπωση που έχουν για σένα είναι ότι είσαι πρόσωπο κλειδί στις – κατά αυτούς – επικείμενες πολιτικές εξελίξεις αλλά και στην υπάρχουσα κατάσταση».

Στη συνέχεια στην επιστολή αναφέρεται: «Σε αυτό συνέβαλε: Α) Τους το είπε εμμέσως πλην σαφώς – ενδεχομένως και άμεσα ο Antonio. Β) Η πολύ κακή εντύπωση που δημιουργεί σε όλες τις χώρες ο λογιστής, οπότε συνειρμικά ανεβαίνει το δικό σου προφίλ. Γ) Οι δικές μου τοποθετήσεις με απόλυτη διασφάλιση του προφίλ σου».

Ο συντάκτης της επιστολής, κάνοντας αναφορά σε κάποια άλλα πρόσωπα με τις ονομασίες Daby και Devito, εξηγεί γιατί συμφέρουν οι δουλειές με τους Άγγλους. «Οι Άγγλοι μπορούν και δίνουν ακόμη μεγάλα ποσοστά» λέει ο συντάκτης για να περάσει και σε άλλα επιχειρηματικά πεδία στα οποία φαίνεται όπως αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει ακόμη ..ψωμί. «Με πλησίασε η STEYR αρμάτων αναφέρει ….για συμφωνία Έτσι πρέπει να αποφασίσουμε τώρα: ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ CV 90 αγγλικό ή ASCOD Αυστριακό;»

Το πρόσωπο που γράφει την επιστολή αναφέρεται και στα τρόλεϊ τα οποία χαρακτηρίζει ως μικρή και εύκολη δουλειά. «….Όλοι και οι 3 χρησιμοποιούν ηλεκτρικά του γερμανού φίλου μου που είδες για τα τραμ. Η συμμετοχή του είναι 9 δισ. Είναι έτοιμος να συμφωνήσει μαζί μου (δεν ξέρω ποσοστό αρκεί να πάρει μήνυμα ότι δεν κλείνει η υπόθεση αλλά θα καθυστερήσει και μάλλον θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός…»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails