Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η δημοσκόπηση της Pulse για το «Π» κάνει τον γύρο του κόσμου

thumbΜε τα βλέμματα όλου του κόσμου να είναι στραμμένα στην Ελλάδα, διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, αναλυτές και ανταποκριτές προσπαθούν να ρίξουν φως στο ρευστό πολιτικό σκηνικό της χώρας, να ερμηνεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να αποτολμήσουν προβλέψεις. Η δημοσκόπηση της Pulse για το Ποντίκι που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη, όπως ήταν φυσικό τράβηξε την προσοχή τους.
Η Wall Street Journal τονίζει ότι η υποστήριξη των Ελλήνων στον...
αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε βγει δεύτερος στις εκλογές του Μαΐου, έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο. «Ο πολέμιος της λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε το 22% των ψήφων εάν οι εκλογές πραγματοποιούνταν σήμερα, κερδίζοντας 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου» αναφέρει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του «Π».
Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις νέες εκλογές, αν και με ποσοστό που απέχει από την αυτοδυναμία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 22% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse. H Νέα Δημοκρατία θα τερμάτιζε δεύτερη με 19.5% και το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε το 14% των ψήφων σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ποντίκι».
Στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Fitch η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian καλύπτει λεπτομερώς όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, όπως και τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Η βρετανική εφημερίδα μάλιστα παραθέτει το διάγραμμα της πρόθεσης ψήφου της δημοσκόπησης της Pulse για το Ποντίκι μαζί με τα ποσοστά που παίρνει το κάθε κόμμα.
Η ηλεκτρονική έκδοση της φωνής της Ρωσίας - «The voice of Russia» επισημαίνει ότι «μόλις ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και αντιτίθεται στη διάσωση της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, απολαμβάνει τη μεγαλύτερη λαϊκή υποστήριξη, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κόμμα, σύμφωνα με το όσα δείχνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας Ποντίκι».
(από topontiki)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails