Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

O Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν... γυναίκα;

Ο διαβόητος κατά συρροήν δολοφόνος της Μεγάλης Βρετανίας ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα! Αυτό ισχυρίζεται ο πρώην δικηγόρος John Morris στο βιβλίο του με τίτλο «Jack the ripper: The hand of a woman», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των ιστορικών.Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η γεννημένη στην Ουαλία Lizzie Williams είναι στην πραγματικότητα το τέρας του Whitechapel στο East End και σκότωνε τα θύματά της επειδή δεν μπορούσε η ίδια να κάνει παιδιά, σκίζοντας τις μήτρες τους σε κατάσταση παραφροσύνης! 

H Lizzie Williams
Η Lizzie ήταν η σύζυγος του βασιλικού γιατρού Sir John Williams, ο οποίος θεωρούνταν από πολλούς εμπειρογνώμονες του εγκλήματος ως ο κύριος ύποπτος κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του Αντεροβγάλτη. Ωστόσο, και ο κ. Morris από το Μπέρμιγχαμ παραθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία καμία από τις πέντε δολοφονημένες ιερόδουλες δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα μίας εκ των θυμάτων, της Annie Chapman,  ήταν τοποθετημένα στα πόδια της με γυναικείο τρόπο.
Ο κατά συρροήν δολοφόνος χτύπησε πέντε φορές μέσα σε 10 εβδομάδες , το 1888.
 Όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, «τα στοιχεία που μαρτυρούν ότι ο δολοφόνος ήταν γυναίκα είναι συντριπτικά, δυστυχώς όμως μια τέτοια θεωρία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις μακροχρόνιες πεποιθήσεις. Επειδή όλοι θεωρούσαν ότι ο κατά συρροήν δολοφόνος ήταν άντρας, αγνοήθηκαν παντελώς τα στοιχεία που μαρτυρούσαν ότι ήταν γυναίκα». Ο Αντεροβγάλτης χτύπησε πέντε φορές κατά τη διάρκεια της αιματοβαμμένης πορείας του, το 1888. Τα θύματά του ήταν η Mary Ann Nichols, η Annie Chapman, η Elizabeth Stride, η Catherine Eddowes και η Mary Jane Kelly, όλες ιερόδουλες. Σε τρεις από αυτές αφαιρέθηκε η μήτρα!
Τα πέντε θύματά του, από πάνω, αριστερά: 31 Αύγουστου, Mary Ann Nichols, 43 ετών, 8 Σεπτεμβρίου, Annie Chapman, 47 ετών, 30 Σεπτεμβρίου Lizzy Stride, 44 ετών, 30 Σεπτεμβρίου, Catherine Eddowes, 46 ετών, 9 Νοεμβρίου, Μαίρη Τζέιν Κέλι, 25 ετών.
Η Lizzie, το γένος Mary Elizabeth Ann Hughes, ήταν η κόρη του βιομηχάνου της Ουαλίας Richard Hughes. Το 1872 παντρεύτηκε τον Sir John Williams όταν εκείνη ήταν 22 και εκείνος 32 χρόνων. Λίγο μετά τα φρικιαστικά εγκλήματα, η Lizzie υπέστη νευρικό κλονισμό και τελικά πέθανε από καρκίνο το 1912, ενώ ο σύζυγός της, Sir John, γνωστός στην οικογένειά του την εποχή των φόνων ως «θείος Jack», έφυγε από την πρωτεύουσα μετά τις δολοφονίες και αργότερα ίδρυσε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουαλίας στο Aberystwyth.
Η έξι ιντσών λεπίδα που ανήκε στον χειρουργό Sir John θεωρείται ότι είναι το όπλο του Αντεροβγάλτη.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας από τους μακρινούς απογόνούς του, ο 49χρονος Tony Williams, ανακάλυψε τελείως τυχαία μία χειρουργική λεπίδα στα πράγματα που άφησε ο πρόγονός του. Όπως δήλωσε ο κ. Williams, «γιατί να αφήσει πίσω του κάτι που τον ενοχοποιεί; Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στις δολοφονίες των γυναικών στους δρόμους του Whitechapel».
Ο βασιλικός γιατρός Sir John Williams.
Σημειώνεται ότι όσα ισχυρίζεται στο βιβλίο του ο John Morris δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανθρώπους που ερευνούσαν τη δράση του δολοφόνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails