Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

H ελληνική οικονομική καταστροφή στην ατζέντα των G8

Η ελληνική οικονομική καταστροφή και η γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της συνόδου κορυφής της G8, που θα γίνει στον Καμπ Ντέιβιντ, την Παρασκευή και το Σάββατο, πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, και ένα μήνα πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20, στο Μεξικό.
Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, λόγω των τρεχουσών εξελίξεων, στη σύνοδο της G8 θα συζητηθούν τα δεδομένα και οι προοπτικές για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, αναζητώντας πολιτικές που θα ισορροπούν μεταξύ της λιτότητας και της ανάπτυξης, αποφεύγοντας γεγονότα που θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της ευρωζώνης.  

Το σλόγκαν της φετινής συνόδου, της οποίας θα προεδρεύει ο Αμερικανός ηγέτης, Μπαράκ Ομπάμα, είναι «Ενεργώντας από κοινού». Την ΕΕ θα την εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Ο κ. Μπαρόζο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η ΕΕ θα προσέλθει στην G8 με ένα σαφές μήνυμα: Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πορεία της στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής της για την έξοδο από την κρίση και την επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Πρόσθεσε ότι «βασικός στόχος είναι μια διττή προσέγγιση, που συνίσταται σε υγιή δημόσια οικονομία και μέτρα ευνοϊκά για την ανάπτυξη». Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, υπογράμμισε.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails