Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Δεύτερο χτύπημα από Στρατούλη.

Ελεγχο στην διεθνή κίνηση των μεγάλων κεφαλαίων και αξιοποίηση των καταθέσεων των πολιτών για την ανάπτυξη, χωρίς όμως τη δέσμευση των καταθέσεων αυτών, είναι η πρόταση του , στην περίπτωση που πάρει την εξουσία, όπως δήλωσε εκ νέου απόψε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης.
Δεύτερο χτύπημα από Στρατούλη
Μετά τις δηλώσεις που έκανε το πρωί στο ραδιοσταθμό Βήμα FM και τις καταγγελίες για διαστρέβλωση των δηλώσεων αυτών από άλλα μέσα ενημέρωσης, ο κ.Στρατούλης επανήλθε το...
απόγευμα, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
«Δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών, αλλά θα ελέγχουμε τη διεθνή κίνηση των μεγάλων κεφαλαίων για να προστατέψουμε την με ενδεχόμενο πλαφόν 150.000 με 200.000 ευρώ» ανέφερε ο κ.Στρατούλης. Για τη δήλωση Γλέζου περί κατάσχεσης των καταθέσεων άνω των 20.000 ευρώ, ανέφερε ότι «είπε μια γνώμη».
«Σήμερα οι τράπεζες λειτουργούν σαν ζόμπι, παρά τις ενέσεις ρευστότητας. Έχουν πρόβλημα. Θα θωρακίσουμε το τραπεζικό σύστημα με δημόσιο έλεγχο συν την εγγύηση των 100.000 ευρώ» σημείωσε. Ο κ. Στρατούλης τάχθηκε υπέρ της κρατικοποίησης των τραπεζών, δηλώνοντας ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους θα γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου και όχι με προνομιούχες.
«Από τη φορολογία πλούσιων και τη διαγραφή του χρέους θα βρεθούν χρήματα (…) δε μας ενδιαφέρει η ικανοποίηση των πιστωτών αλλά των πολιτών» δήλωσε.
Νωρίτερα ο κ.Στρατούλης είχε προβεί σε γραπτή δήλωση, καταγγέλοντας ότι οι δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Βήμα FM διαστρεβλώθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, που έβαλαν ως τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάρουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη».
Βολές από ΔΗΣΥ
Ανευθυνότητα και έλλειψη γνώσης της πραγματικής οικονομίας, καταλογίζει, πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Συμμαχία.
«Ο κ.Τσίπρας μας ενημέρωσε μέσω του κ. Στρατούλη ότι θα φέρει ανάπτυξη με τις τραπεζικές μας καταθέσεις. Προσπερνάμε την προφανή άγνοια των δύο για το γεγονός ότι οι καταθέσεις αυτές έχουν χορηγηθεί ήδη ως δάνεια, πολλά από τα οποία είναι στο κόκκινο και αναρωτιόμαστε μετά από αυτή τη δήλωση ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα φέρει χρήματα στην Ελλάδα για επενδύσεις, όταν κινδυνεύουν τα λεφτά του να γίνουν έρμαιο των κ. Τσίπρα και Στρατούλη. Κανείς», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.
(από polispress)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails