Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Παπαρήγα τέλος;

Η μακροβιότερη πολιτική αρχηγός ελληνικού κόμματος, οδήγησε σήμερα το ΚΚΕ ουσιαστικά σε πολιτική αποτυχία. Ο χειρότερος εφιάλτης του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε. Ο νεαρός Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο υπερκέρασαν με άνεση το ΚΚΕ, αλλά διεκδίκησαν με αξιώσεις ακόμα και την πρώτη θέση.
Το ΚΚΕ, παρά τον χαλασμό που επέφερε στη χώρα και το...
λαό το μνημόνιο....και την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας στους δανειστές από τα μνημονιακά κόμματα, παρά τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού, παρά την φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων του λαού και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών των Ελλήνων, εντούτοις δεν μπόρεσε να επωφεληθεί εκλογικά στο παραμικρό. Και το χειρότερο δεν είναι τα εκλογικά οφέλη του ΚΚΕ, που δεν ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά το ότι δεν μπόρεσε να πείσει ότι διαθέτει εναλλακτική σύγχρονη πολιτική, αν όχι πρόταση, τουλάχιστον αντίληψη. Η κ. Παπαρήγα, σύμφωνα με τις τελευταίες συνεντεύξεις της, επιμένει σε ένα κομμουνιστικό μοντέλο που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο.
Η θέση της κ. Παπαρήγα, έτσι κι αλλιώς είναι πλέον επισφαλής, αλλά αν το ίδιο το ΚΚΕ δεν αλλάξει αμέσως αντιλήψεις και δεν σταματήσει να αποτελεί το ηθικό άλλοθι του πολιτικού συστήματος, τότε θα επαληθευτούμε και θα είναι το πρώτο από τα αριστερά κόμματα που θα συντρίψει η οικονομική κρίση, όσο και αν αυτό ηχεί αυτή τη στιγμή περίεργο. .
(από hassapis-peter)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails