Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πάτρα από εκδηλώσεις κατά των λαθρομεταναστών

patra lathrometanastes Τεταμένη η κατάσταση στην Πάτρα από εκδηλώσεις κατά των λαθρομεταναστών












Τεταμένη παραμένει από χθες η κατάσταση στην Πάτρα, στην Ελλάδα, με κατοίκους της πόλης να έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι και να ζητούν να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή τους.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες το βράδυ, έξω από το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να μπουν στο χώρο όπου διαμένουν μετανάστες και αστυνομικές δυνάμεις του εμπόδισαν με χρήση χημικών. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ.
Πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στην Πειραϊκή Πατραϊκή, μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Ανθείας σε μικρή απόσταση από σημείο που έκαναν συγκέντρωση κάτοικοι της περιοχής στην ακτή Δυμαίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονία ενός 30χρονου τα ξημερώματα του Σαββάτου από τρεις νεαρούς Αφγανούς εκ των οποίων συνελήφθη ένας 17χρονος και αποτέλεσε την αφορμή για την παρούσα κατάσταση.

Χθες το βράδυ, επίθεση έγινε επίσης εναντίον του Βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη και του δημοσιογράφου Απόστολου Βουλδή, μετά από συνέντευξη του Βουλευτή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Σήμερα οι κάτοικοι της Πάτρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση με αποκλεισμό του λιμανιού της πόλης, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails