Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Καρατζαφέρης: «Γιατί δαιμονοποιούμε την δραχμή;»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Γιώργος Καραζταφέρης στο ραδιόφωνο «zougla» μιλώντας για την δραχμή και για τις αποχωρήσεις από το κόμμα του.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, χαρακτήρισε το ευρώ «νομισματική φυλακή για την Ελλάδα και τίποτε άλλο», αναφέρθηκε στα λάθη που όπως είπε ο ίδιος έκανε και συγκεκριμένα υποστήριξε ότι το λάθος που έκανε ήταν ότι κοίταξε το συμφέρον της πατρίδας πρώτα και μετά το...
συμφέρον του κόμματός του.
Σε ότι αφορά στο ερώτημα που τίθεται για παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή στη δραχή, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως «ναι, μας εξυπηρετεί να είμαστε τώρα, αυτή τη στιγμή στο ευρώ.
Αν όμως αύριο το πρωί, προκύψει, ή χρειαστεί να επιστρέψουμε στη δραχμή, θα την έχουμε δαιμονοποιήσει σε τέτοιο σημείο, που θα βγάζει ο ένας τα μάτια του άλλου στο δρόμο», ενώ συνέχισε διερωτώμενος «δεν βλέπω γιατί να είναι το ευρώ θεός».
Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ανόητα, ποταπά και διχαστικά» τα διλήμματα που τίθενται κατά την προεκλογική περίοδο λέγοντας, μάλιστα, ότι «θα τα βρούμε μπροστά μας».
Σε ότι αφορά στον ίδιο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε πως ο ίδιος έθεσε ως προτεραιότητα τη χώρα, καθώς πίστεψε ότι πρώτα έπρεπε να σωθεί «το σπίιτι». «Κοίταξα την Ελλάδα και αγνόησα τον Έλληνα. Πίστευα ότι πρέπει να σώσουμε πρώτα το σπίτι και μετά αυτούς που είναι μέσα και το κατοικούν. Έτσι πίστευα και έτσι έπραξα. Κανείς δεν μπορεί να μου προσάψει ότι πρόδωσα την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ακόμη ότι θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, προς ίδιον όφελος, αλλά «δυστυχώς, ο λαϊκισμός καΙ η δημαγωγία, περνά σε αυτό το τόπο. Μην ξεχνάτε ότι όποιος βοήθησε την Ελλάδα, πέθανε είτε στην εξορία, είτε στη φυλακή».
Είπε ακόμη ότι θα μπορούσε εύκολα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να αφήσει να γίνει ο κ. Πετσάλνικος πρωθυπουργός, κάτι στο οποίο, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, είχαν συμφωνήσει Παπανδρέου και Σαμαράς.
«Εύκολα θα είχα αυξήσει τα ποσοστά μου στο 20%. Αλλά, τι θα γινόταν ο τόπος μας; Έβαλα τη χώρα πάνω από το κόμμα. Πρόταξα το εθνικό καλό και το συμφέρον, έναντι του κομματικού οφέλους. Επωμίστηκα το μεγάλο βάρος να προτείνω τον Λουκά Παπαδήμο πρωθυπουργό, κάτι το οποίο δεν ήθελαν οι άλλοι δύο. Φυσικά, αυτή η απόφασή μου είχε ένα τεράστιο πολιτικό κόστος» επεσήμανε κλείνοντας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Για τις αποχωρήσεις στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ
«Ω γέγονε, γέγονε… Κοιτάμε και προχωράμε μπροστά. Έχουν στρατευτεί στον ΛΑ.Ο.Σ νέα αξιόλογα, ικανά και δυναμικά στελέχη»
(από press-gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails