Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Εξορύξεις πετρελαίου έξω από Ρόδο και Καστελλορίζο ετοιμάζει η Τουρκία!

Επίσημη απόφαση που μάλιστα δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Τουρκίας έλαβε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, σχετικά με εργασίες εξόρυξης πετρελαίου έξω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο.
Σύμφωνα με το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η Τουρκία αποφάσισε να χορηγήσει τις σχετικές άδειες για εργασίες σε περιοχές Νότια της Ρόδου και του Καστελλόριζου.

Η Ελληνική πλευρά τόνισε πως κάτι τέτοιο αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας.

"Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας", είπε σε ανακοίνωση του υπουργείο. 

http://www.inews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails