Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αντίδραση της Κύπρου στις έρευνες πετρελαίου από την Τουρκία

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου
Την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας προκαλεί η απόφαση της Άγκυρας να εκδώσει πέντε άδειες έρευνας πετρελαίου για την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι άδειες εκδόθηκαν για λογαριασμό της Ανώνυμης Εταιρείας Τουρκικών Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ) και καλύπτουν μια περιοχή από τη Ρόδο μέχρι τα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου και τα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Οι αποφάσεις της Τουρκίας για παραχώρηση αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών σε περιοχές που τέμνουν της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν συνέχεια των ενεργειών της, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και, ειδικότερα, το Δίκαιο της Θάλασσας», αναφέρει την Κυριακή ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλει τις παρανομίες και την προκλητικότητα της Τουρκίας και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» τονίζει.
Σημειώνεται ότι οι άδειες δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβερνήσεως και συνοδεύονται από ισάριθμους χάρτες όπου εμφανίζονται οι περιοχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails