Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Απαγορεύτηκε η είσοδος τουριστών στα "διάσημα καφέ" της χώρας

Δικαστής της Ολλανδίας θέτει σε ισχύ νόμο που απαγορεύει σε τουρίστες την είσοδο σε καφέ της χώρας όπου είναι δυνατή η αγορά και η χρήση κάνναβης.

Η απαγόρευση θα ξεκινήσει αρχικά από τρεις νότιες περιοχές της χώρας μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ προβλέπεται να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την Ολλανδία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι ενώ υπάρχει μεγάλη ανοχή για τη χρήση μαλακών ναρκωτικών στην Ολλανδία, ο νόμος απαντάει στις ανησυχίες των αρχών οι οποίες εκτιμούν πως όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα για να κάνουν χρήση ναρκωτικών, καθώς και για τη διακίνησή τους στις χώρες τους.

Βάσει του νέου νόμου, η είσοδος στα περίφημα καφέ της Ολλανδίας θα επιτρέπεται μόνο σε Ολλανδούς πολίτες, μετά από επίδειξη της ταυτότητάς τους, ενώ συζητιέται και η δημιουργία μίας «κάρτας κάνναβης».

Στη χώρα καταγράφονται περισσότερα από 700 τέτοια καφέ, τα οποία αντιτίθενται φυσικά στο νόμο, υποστηρίζοντας πως γίνεται διάκριση μεταξύ ξένων και Ολλανδών.

Ιδιοκτήτης καφέ στην Ολλανδία ισχυρίζεται πως εάν ο νόμος εφαρμοστεί, τα περισσότερα καφέ στα οποία επιτρέπεται η χρήση κάνναβης θα χάσουν αυτομάτως 90% του ετήσιου τζίρου τους.

http://www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails