Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οι Δύο Θεοί που δημιούργησαν την Κινέζικη Αστρολογία

Αυτή είναι η ιστορία του Κινέζου Ουράνιου Θεού και του Κινέζου Θεού της Γης, στους οποίους αποδίδεται σύμφωνα με τον θρύλο η δημιουργία του Κινέζικου Ημερολογίου και της...
Κινέζικης Αστρολογίας.

Ο Κινέζος Ουράνιος Θεός

Ο Κινέζος Ουράνιος θεός είναι ο αυτοκράτορας του γαλαξία μας σύμφωνα πάντα με τους Κινέζικους θρύλους. Τα ονόματα που του αποδίδονται είναι Τζέϊντ, Τιέν Κούνγκ, Γιού Χουάνγκ και Τιάν Γκόνγκ. Χάριν απλότητας θα τον αποκαλούμε Τζέϊντ. Ο αυτοκράτορας Τζέϊντ έχει αρσενική φύση και είναι ο αρχηγός και διοικητής όλων των οντοτήτων και θεοτήτων της Κινέζικης κουλτούρας. Αυτή είναι η ιστορία του.
Ο Τζέϊντ ξεκίνησε με την δημιουργία του γαλαξία μας φέρνοντας τάξη, ισορροπία και αρμονία στον κόσμο. Χρειάστηκε περίπου 1 δισεκατομμύριο χρόνια για να καταφέρει να βρεθεί στο απόλυτο στάδιο φωτεινότητας, αγιότητας και θεοποίησης. Σύμφωνα με τους Κινέζους αστρολόγους κάθε αυτοκράτορας της Κίνας ήταν στην πραγματικότητα μια μετουσίωση του θεού Τζέϊντ. Λέγεται οτι ο θεός αυτός έχει περισσότερους απο 100 δισεκατομμύρια υπηρέτες με τη μορφή πνευμάτων (κατώτερες θεότητες), που τον συνοδεύουν και τον υποστηρίζουν. Μεγάλο ποσοστό των θεοτήτων αυτών βρισκόταν στον πλανήτη μας και βοηθούσε τους ανθρώπους πάντα υπακούοντας στις εντολές του Κινέζου Ουράνιου Θεού Τζέϊντ.
Στο τέλος κάθε Κινέζικης χρονιάς, οι πιο υψηλόβαθμες θεότητες έδιναν στον Τζέϊντ μια αναφορά με το κάθε τι που είχε συμβεί στον γαλαξία μας την περασμένη χρονιά. Έπειτα ο θεός αυτοκράτορας έπαιρνε αποφάσεις ανάλογα με τα γεγονότα τις περιστάσεις και την μοίρα.
Το παλάτι του Κινέζου Ουράνιου θεού βρίσκεται στους ουρανούς και είναι φτιαγμένο απο ατόφιο χρυσάφι. Δεν είναι τυχαίο οτι οι Κινέζοι αποκαλούν τον θεό αυτό "Αυτοκράτορα του ουράνιου χρυσού παλατιού".
Πριν απο πολλά χρόνια, ένας μικρότερος θεός που υπηρετούσε τον Τζέϊντ, προκάλεσε τον θεό απειλόντας να πάρει εκείνος την διοίκηση του γαλαξία. Ο θεός αυτός ήταν ο Σαν Χου που νόμισε οτι είναι αντάξιος του Τζέϊντ. Η διένεξη αυτή ήταν η αιτία για έναν μεγάλο συμπαντικό πόλεμο που έλαβε χώρα τότε. Στον πόλεμο συμμετείχαν όλοι οι θεοί και οι οντότητες του σύμπαντος. Ο Κινέζος Ουράνιος θεός απέδειξε την ανωτερότητα του και κέρδισε τον πόλεμο με τη βοήθεια των υπέρτατων στρατευμάτων του. Ο Σαν Χου εξορίστηκε στην Γη και θεωρείται σήμερα ένας κατώτερος θεός.
Σύμφωνα με πολλούς Κινέζους Αστρολόγους ο Τζέϊντ κυβερνά ακόμα και σήμερα τον γαλαξία μας με τη βοήθεια του Κινέζου θεού της Γης και των υπολοίπων οντοτήτων και θεοτήτων. Όταν οι θεοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Κινέζικη Αστρολογία κατασκεύασαν πρώτα το διαγαλαξιακό σύμβολο και το σύμβολο Γιν & Γιανγκ. Έπειτα ο Τζέϊντ τελειοποίησε τον Κύκλο της Κινέζικης Αστρολογίας. Ήταν ακόμα υπεύθυνος για την μαγική ενσωμάτωση των πέντε Συμπαντικών Στοιχείων στο Κινέζικο Ωροσκόπιο.


Ο Κινέζος Θεός της Γης

Ο Κινέζος θεός της Γης είναι η υπέρτατη οντότητα που κυβερνά το κάθε τι πάνω στην Γη. Τους ωκεανούς, τα βουνά, τα ζώα και κάθε τι που υπάρχει πάνω στον πλανήτη μας. Ο Κινέζος θεός της Γης έχει θηλυκή φύση και γι'αυτό τον συναντάμε σε πολλές αναπαραστάσεις με γυναικεία μορφή ως Μεγάλη Μητέρα. Έχει τα παρακάτω Κινέζικα ονόματα: Γκουάν, Κουάν Γιν και Τσουάν Γιν. Χάριν απλότητας θα τον αποκαλώ Γκουάν.
Η Γκουάν ξεκίνησε ως άνθρωπος όπως οι περισσότεροι απο τους μεγάλους θεούς. Η προσωπικότητα της και η δυνατή καρδιά της την βοήθησαν ώστε να εξελιχθεί και να γίνει η πιο δυνατή θεά πάνω στην Γη. Η Γκουάν ως θεότητα, πάντα υποστήριζε τους αδυνάτους και όσους υπέφεραν. Απαντούσε πάντα σε όσους την επικαλούνταν για καλό σκοπό και ποτέ δεν ζητούσε θυσίες ή αντάλλαγμα.
Η Γκουάν αρχικά προοριζόταν για κυβερνήτης των ουρανών καθώς είχε ξεπεράσει κάθε επίπεδο αθανασίας και φωτεινότητας. Ξεπερνούσε με ευκολία κάθε δοκιμασία που της παρουσιαζόταν. Την στιγμή όμως που ετοιμαζόταν να ανέβει στους ουρανούς, άκουσε τους λυγμούς και τα παρακάλια των ανθρώπων που την παρακαλούσαν να μείνει στη Γη. Μη μπορώντας να αντισταθεί στους ανθρώπους που τόσο αγαπούσε, αποφάσισε να παραμείνει στη Γη για να προστατεύει για πάντα την ανθρωπότητα.
Η Γκουάν υποσχέθηκς να μην σταματήσει μέχρι την στιγμή που όλες οι ανθρώπινες ψυχές θα καταλάβαιναν τον σκοπό τους και θα έφταναν στην πραγματική αλήθεια. Οι Κινέζικοι θρύλοι αναφέρουν οτι η Γκουάν χώρισε την ψυχή της σε άπειρα κομμάτια και τα μοίρασε σε όλη την Γη.
Η Γκουάν έχει την ιδιότητα να μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα, ζώο ή φυτό. Επίσης ευλογεί το χώμα που θα καλλιεργηθεί για να παραχθεί φαγητό. Σήμερα η Γκουάν εμφανίζεται στην σύγχρονη Κινέζικη κουλτουρα ώς θεά της γονιμότητας. Αυτή που προστατεύει τις τις έγκυες και τα μωρά τους και θεραπεύει προβλήματα γονιμότητας.
Η Γκουάν αποδέχθηκε την πρόταση του Τζέϊντ για την δημιουργία της Κινέζικης Αστρολογίας και του Κινέζικου ημερολογίου. Ήταν αυτή που εμπνέυστηκε τον τρόπο επιλογής των 12 Ζωδίων του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Σύμφωνα με τον θρύλο έγινε ένας αγώνας δρόμου όλων των ζώων και τα 12 πρώτα αποτέλεσαν τα 12 Κινέζικα Ζώδια του Κινέζικου Ωροσκπίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails