Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Νέες «μυστικές δημοσκοπήσεις» ανατροπής- ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος και «Χρυσή Αυγή» οι κερδισμένοι

Τα μέχρι αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δημοσκοπικά ευρήματα καταδεικνύουν ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως στις 7 Μαΐου θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο ισχυρά κόμματα προκειμένου να συγκροτηθεί βιώσιμη κυβέρνηση.


Χθες αργά το βράδυ, έφτασαν στα χέρια των πολιτικών αρχηγών νέες «μυστικές» δημοσκοπήσεις, γνωστών και έγκυρων εταιρειών δημοσκοπήσεων, οι οποίες επιβεβαιώνουν όσα δημοσκοπικά ευρήματα είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από την γνωστή απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πάντα σταθερά πρώτη, με διαφορά σχεδόν ίδια με αυτή που είχε χάσει από το ΠΑΣΟΚ το 2009. Αλλά και πάλι το ποσοστό αυτό- εάν παραμείνει- δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σην άλλη όχθη, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν καταφέρνει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ξεφύγει από τον αριθμό -1- μπροστά από το ποσοστό του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι την προσεχή Κυριακή το βράδυ θα έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αφού όλοι ελπίζουν ότι εν τέλει θα υπάρξει κλίμα συσπείρωσης.

Παράλληλα, διαφαίνεται ότι το κόμμα του κ. Κουβέλη χάνει σιγά-σιγά την δημοσκοπική δυναμική του, όχι φυσικά την πολιτική του προοπτική, και περιορίζεται σε επίπεδα λίγο μεγαλύτερα από αυτά που απαιτούνται για να εισέλθει στην Βουλή. Συνεπώς οι απώλειες της Δημοκρατικής Αριστεράς λογικά και με βάσει τις συγκεκριμένες μετρήσεις θα είναι προς όφελος του ΠΑΣΟΚ, όχι όλες φυσικά, αλλά το μεγαλύτερο μέρος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λόγο πλέον να πανηγυρίζει, αφού βλέπει να πιάνει τόπο η πολιτική του φέρνοντας τον σε επίπεδα που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν ένα χρόνο. Μάλιστα θεωρείται ότι θα είναι ο καθοριστικός «παίχτης» την επόμενη μέρα των εκλογών. Το ΚΚΕ παραμένει πάντα σταθερό αλλά και κατά κάποιο τρόπο κερδισμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη θα παλέψει για την είσοδο του στη Βουλή, αλλά όπως λένε οι αναλυτές έχει οργανωμένο κομματικό μηχανισμό και θα είναι τεράστια έκπληξη να μείνει εκτός κοινοβουλίου. Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από τον άσσο που έχει ο κ. Καρατζαφέρης για την τελευταία παρτίδα…

Μεγάλη έκπληξη το κόμμα των social media του κ. Πάνου Καμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες. Δεν είναι ότι απλώς θα έχει την δική του θέση στη Βουλή αλλά από ότι φαίνεται θα είναι από τους βασικού «παίχτες», και αυτό, του πολιτικού παιχνιδιού για το επόμενο διάστημα.

Αλλά αυτό που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η «Χρυσή Αυγή». Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου όχι μόνο θα εξασφαλίσει το πολυπόθητο 3% αλλά θα έχει διπλάσιο ποσοστό από αυτό που απαιτείται για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο.

Μάχη δίνουν οι «Οικολόγοι» οι οποίοι φαίνεται να εξασφαλίζουν θέση στο Κοινοβούλιο, ενώ μεγάλες μάχες θα δοθούν από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο.
http://newpost.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails