Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μην ψηφίσουν οι ποιητές

του Οδυσσέα Ιωάννου
Απαιτούν να μην ψηφίσουμε θυμωμένοι. Μην προτάξουμε την οργή έναντι της λογικής. Πώς ξεθυμώνεις κάποιον; Μία λύση είναι η γιόγκα. Αν δε, συνδυαστεί με διαλογισμό, είσαι πολύ κοντά. Γίνεσαι μέρος του Ένα, του Όλον. Υπάρχουν και άλλα επίπεδα ύπαρξης, μην κολλάς, ξεκόλλα! Γίνε εκείνο που διαπερνά τα πάντα, που τίποτα δεν το υπερβαίνει, και το οποίο, όπως ο συμπαντικός χώρος γύρω μας, γεμίζει τα πάντα πλήρως και από μέσα κι απ΄έξω. Γίνε εκείνο το υπέρτατο μη δυαδικό Είναι. Να γλιστράς σαν αφρόψαρο μέσα στο ενσυνείδητο, αφήνοντας πίσω σου μία φυσαλίδα πόνου, αφού πρώτα αποδεχτείς μέσω  μιας νοητικής αυτοπραγμάτωσης πως το σώμα σου είναι κάτι δευτερεύον και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη ύπαρξης. Πάρε βαθιές ανάσες, σαν να περιέχεις τον κόσμο, και μέσω απολύτως ελεγχόμενων εκπνοών βγάλε το κακό. Φωτοσύνθεση.
 
Μην μας πάρεις στον λαιμό σου με την τσαντίλα σου. Κατάλαβέ το, δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Δεν υπάρχουν τρόποι, δεν υπάρχουν δρόμοι, οι εναλλακτικές είναι παραπλανητικές διαθλάσεις του μυαλού, παιχνίδια που σου παίζουν τα θυμικά σου υπολείμματα. Δεν ξέρω τι θα κάνεις μέχρι την άλλη Κυριακή αλλά αν δεν ημερώσεις την οργή σου, πιες ένα μπουκάλι ουίσκι και κάτσε σπίτι σου. Πόσες φορές πρέπει να σου το πούνε; Τα εκλογικά κέντρα δεν είναι για ποιητές. Οι τουαλέτες που πας να μπεις μάγκα μου, είναι οι γυναικείες!
    
Απόρριψε δίχως δεύτερη σκέψη το μη ολοκληρωμένο, το ατελές. Γίνε χώρος αφιλόξενος για την ύλη, μία υδρορροή που στέλνει στο κοσμικό επέκεινα τα απόνερα του φόβου, μία γλώσσα που παίζει μέσα σε ένα στόμα τον χρόνο.

Άντε μπράβο, άντε να σε χαρώ. Και άσε τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά να κάνουν την δουλειά τους...

Υ.Γ Αν δεν δεις αποτέλεσμα, επανάλαβε τις ίδιες ασκήσεις, αλλά αυτή τη φορά με περιοδικές ανατάσεις χειρών.




http://www.protagon.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails