Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Στην ουρά για... απεξάρτηση πάνω από 3.000 χρήστες

Παρά την αύξηση των μονάδων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), περισσότεροι από 3.000 χρήστες περιμένουν έως και τέσσερα χρόνια να ενταχθούν σε πρόγραμμα υποκατάστασης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κυρία Μένη Μαλλιώρη, 3.048 άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στα προγράμματα.

Σήμερα, από τις 54 μονάδες του ΟΚΑΝΑ που λειτουργούν στη χώρα, εξυπηρετούνται 7.338 χρήστες. Δέκα ακόμη μονάδες αναμένεται να λειτουργήσουν έως τον Οκτώβριο.

Αναφερόμενη στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ, η κυρία Μαλλιώρη είπε ότι ο προϋπολογισμός του Οργανισμού είναι 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν το οποίο - σημείωσε - επαρκεί μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε με τα ίδια χρήματα, τη στιγμή που έχουμε περισσότερες μονάδες», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι το επόμενο τρίμηνο θα λειτουργήσουν δύο ενδιάμεσοι σταθμοί χρηστών. Ο ένας θα είναι στον σταθμό Λαρίσης και ο άλλος στη λεωφόρο Καβάλας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης ο οποίος είπε ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει βελτιωθεί παρότι έκλεισαν τέσσερις μονάδες του ΟΚΑΝΑ.
 
ellispoint

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails