Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Υδρόγειος 29/04/2012 Έγγραφο “καίει” τον Σαρκοζί

Ενισχύει τους ισχυρισμούς ότι ο Γάλλος Πρόεδρος στις εκλογές του 2007 είχε χρηματοδοτηθεί από τον Μουαμάρ Καντάφι

Στο θέμα της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007 από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι επανέρχεται γαλλικό μέσο, φέρνοντας άλλον ένα ισχυρό πονοκέφαλο στον απερχόμενο πρόεδρο που βλέπει τις πιθανότητες επανεκλογής να περιορίζονται σημαντικά.

Ο διαδικτυακός τόπος Mediapart δημοσίευσε έγγραφο, το οποίο αποδίδεται στον Μούσα Κούσα, τον πρώην επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος αναφέρει για το έτος 2006 ότι υπήρξε μια «καταρχήν συμφωνία με την Τρίπολη» να χρηματοδοτηθεί ως και με 50 εκατομμύρια ευρώ η εκστρατεία του Σαρκοζί το επόμενο έτος.

Η γαλλική Αριστερά ήδη ζήτησε από τον πρόεδρο Σαρκοζί εξηγήσεις, ασχέτως του ότι στον ίδιο δικτυακό τόπο δεν αναφέρεται πουθενά αν πράγματι ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποίησε το ποσό ή ένα τμήμα του.

Το ζήτημα είχε έρθει στο προσκήνιο και στα μέσα Μαρτίου –τότε το είχε χαρακτηρίσει ο Σαρκοζί «γελοίο»– ενώ και πριν από ένα χρόνο ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, είχε κάνει τον ίδιο ισχυρισμό.

Οι ως τώρα δημοσκοπήσεις δίνουν στον Ολάντ ένα άνετο προβάδισμα που φτάνει τις 10 μονάδες ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής 6ης Μαΐου.

Μία από τις τελευταίες αντιπαραθέσεις, λίγο πριν κλείσει η εκστρατεία, θα είναι την Τετάρτη στο ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων.

 ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails