Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Επιθέσεις & Υποσχέσεις

Ανεβάζουν τους τόνους οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους περιοδείας σε ολόκληρη τη χώρα
«Το ζευγάρι Τσίπρα - Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους, γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα».

Επίσης, επιτέθηκε και κατά της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Μη μπλέκετε όσους αγαπάνε την πατρίδα με όσους πουλάνε κούφιο πατριωτισμό για να 'ψαρέψουν στα θολά νερά'. Oι νεοναζί κρύβουν και τώρα τα πρόσωπά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές, αλλά κρύβουν τους υποψηφίους τους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στην διαπλοκή λέγοντας ότι «Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».

Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος σημειώνοντας: «Ο λαός συσπειρώνεται, ο λαός ξεσηκώνεται, άρα είναι βέβαιο ότι θα νικήσουμε. Από την αρχή είπαμε ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα βγαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης και λέει αυτό που λέγαμε εμείς από την αρχή» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η άποψη, που από την αρχή είχε εκφράσει, τώρα κερδίζει έδαφος παντού στην Ευρώπη.
Απευθυνόμενος στο αγροτικό ακροατήριο της Θεσσαλίας δεσμεύτηκε ότι «η ρευστότητα που θα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους, θα φροντίσουμε να φτάσει και στους αγρότες». Ειδικότερα για τον θεσσαλικό κάμπο είπε ότι «δεν πρέπει ο μεγαλύτερος κάμπος της χώρας να ερημοποιηθεί»  και υποσχέθηκε έργα για την άρδευση.

«Εμείς πιστεύουμε στην χώρα και στους ανθρώπους της, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ανάπτυξη, επενδύσεις, αλλαγή σελίδας έρχονται με ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει η ΝΔ». Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον κόσμο της Λάρισας για την παρουσία του στην συγκέντρωση και έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι «όποιος κερδίζει τη Θεσσαλία, κερδίζει τις εκλογές».

Βενιζέλος: Καλεί σε συσπείρωση τους πολίτες

Κάλεσμα συσπείρωσης όλων των πολιτών για στήριξη στο ΠΑΣΟΚ απηύθυνε από την Κομοτηνή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου για το μέλλον των επόμενων γενεών.

«Ο λαός της Θράκης εδώ στην πολυπολιτισμική Κομοτηνή, στην Κομοτηνή όπου συμβιώνουν αρμονικά όλα τα θρησκεύματα, όλοι οι πολιτισμοί, στέλνει ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, αισιοδοξίας και νίκης» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στους άξονες του σχεδίου ανασυγκρότησης, για να θωρακιστεί η Ελλάδα και να γίνει ένα δημοσιονομικά αύταρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης. Πρώτη προϋπόθεση είναι να προστατευθούν, να πιάσουν τόπο και να δημιουργήσουν δυναμική οι μεγάλες θυσίες που ήδη έκανε και κάνει ο ελληνικός λαός, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.

Τόνισε με έμφαση ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και θα δοθεί έμφαση κυρίως στις διαρθρωτικές αλλαγές για μικρότερο και λιγότερο δαπανηρό κράτος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος στους νέους, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε διασφαλίσει 400 εκατ. για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, για τη νεανική επιχειρηματικότητα, για την κατάρτιση, κι αυτό ήταν βασικό αντικείμενο της επιστολής μου στον κ. Μπαρόζο».

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά για επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς, καθώς, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ απειλεί πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μονοκομματικής διακυβέρνησης, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που σημαίνει την οικονομία σε καταστροφή και την Ελλάδα σε αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή η τακτική «μολύνει» πλέον και άλλους πολιτικούς φορείς. Επέκρινε μάλιστα τον κ. Κουβέλη, διότι δηλώνει πως δεν θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα και θα επιζητήσει επανάληψη των εκλογών, «αναπαράγοντας το επιχείρημα του κ. Σαμαρά».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «επιδημία», φέρνοντας ως παράδειγμα τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «σήμερα είπε το εξής αμίμητο: Θα πάρω και εγώ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα την επιστρέψω. Θα ζητήσω να σχηματίσω κυβέρνηση».

«Θα γίνει πρωθυπουργός δηλαδή, θα κάνει την δική του κυβέρνηση και θα πάει στη Βουλή και με τον λαό στους δρόμους θα διεκδικήσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα «θεσμικό παραλήρημα», λέγοντας πως «κάποιοι με κυνικό τρόπο εμπορεύονται ψευδαισθήσεις». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται εκτός συνταγματικού πλαισίου ή λέει ωμα πολιτικά ψέματα, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Καρατζαφέρης: Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου διέλυσαν τη χώρα

«Οι τρεις πρωθυπουργοί που διέλυσαν τη χώρα είναι ο Σημίτης,  ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα και συνέστησε στους τρεις πρώην πρωθυπουργούς «μια σοβαρή αυτοκριτική» και «περισσότερη συστολή».

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ναζιστικό κόμμα» τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι οι εκφράσεις «Πατριωτικό Μέτωπο» περί αυτής «προσβάλουν τη Δημοκρατία», ενώ για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είπε πως «πατριωτισμός και αλισβερίσι με τον Τσίπρα είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά» και δη «με πρωθυπουργό την Παπαρήγα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε «τεράστιο πρόβλημα» τους παράνομους μετανάστες και πρόσθεσε πως «με τον μετανάστη η Ελλάδα ποτέ δεν θα σηκώσει κεφάλι, γιατί είναι δυο εκατομμύρια... και βγάζουν από τη χώρα μας στις χώρες τους 12 δισεκατομμύρια».

Τόνισε την ανάγκη μιας ευρύτερης αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη και επανέλαβε την πρότασή του για ισοτιμία δολαρίου-ευρώ, 1:1, για μια δεκαετία, «για να σταματήσουν τα παιχνίδια των οίκων αξιολόγησης και των αγορών».

Ο κ.Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «συνεπή και σοβαρή» τη στάση του κόμματός του και είπε πως ο ίδιος ό,τι έκανε, το έκανε για την πατρίδα. «Κάποιοι άλλοι έβαζαν το κόμμα μπροστά και τα ποσοστά, έναντι της πατρίδας» υπογράμμισε.

Π. Καμμένος: Να σταματήσουμε τη νέα μετανάστευση

Στο φαινόμενο της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό αναφέρθηκε από την Τρίπολη ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, ο οποίος, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Αρκαδία, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Σμυρνιώτη ενώ συνομίλησε και με πολίτες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι «η Ελλάδα αρχίσει να εγκαταλείπεται. Υπάρχει μία νέα μετανάστευση των νέων παιδιών που βλέπουν ότι στην Ελλάδα του μνημονίου, στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης και των τραπεζιτών, δεν υπάρχει μέλλον. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη να γεμίσουν πάλι οι πόλεις μας και τα χωριά μας. Να έρθει πάλι η ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει την Ελλάδα στη θλίψη και η θλίψη πρέπει να γίνει θυμός που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χώρας μας από τους τοκογλύφους κα τους ντόπιους συνεργάτες τους».

Φ. Κουβέλης: Να αλλάξουν ριζικά οι όροι της δημοσιονομικής προσαρμογής

Την ανάγκη ριζικής αλλαγής των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογής υπογράμμισε από το Δήμο Πύλης του νομού Τρικάλων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφώνησαν στο μνημόνιο λιτότητας χωρίς ανάπτυξη. Η ριζική αλλαγή των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογής, η χρονική επιμήκυνσή της και η αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ενός νέου αναπτυξιακού πακέτου, είναι άκρως αναγκαία και πρέπει να διεκδικηθεί». Πρόσθεσε πως η 7η Μαΐου χρειάζεται να βρει τη χώρα με ένα νέο πολιτικό τοπίο. «Η ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά είναι καθοριστικός όρος για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα» κατέληξε.

Ντ. Μπακογιάννη: Εξοργιστική η θέση Σαμαρά για επαναληπτικές εκλογές

Εξοργιστική χαρακτηρίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για εκλογές μέχρι να αποκτηθεί αυτοδυναμία, μιλώντας στην REAL NEWS.

Η Πρόεδρος της ΔΗΜΣΥΜ επισημαίνει πως ο ελληνικός λαός δεν θέλει την αυτοδυναμία και δεν μπορεί να περιμένουν όλοι και στο εσωτερικό και το εξωτερικό αν θα κερδίσει ο κ. Σαμαράς την αυτοδύναμη Πρωθυπουργία.

Η κ. Μπακογιάννη δηλώνει πως θα σεβαστεί τη συμφωνία με τους εταίρους μας, τονίζει όμως πως το Μνημόνιο έχει πολλές αστοχίες για αυτό και η ίδια ψήφισε μόνο τη δανειακή σύμβαση και τις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι τις οριζόντιες περικοπές.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας επισημαίνει πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη βάση αυστηρης προγραμματικής συμφωνίας και τάσσεται κατά των οριζόντιων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Λ. Κατσέλη: Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζήτησε από τα Χανιά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του τμήματος δυτικής Κρήτης του οικονομικού επιμελητηρίου.

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην πολιτική του μνημονίου την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη. «Πιστεύουμε και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά αντίθετα η ίδια η πολιτική του δευτέρου μνημονίου κάτω από τέτοιες συνθήκες βαθιάς ύφεσης οδηγεί μαθηματικά σε στάση πληρωμών».

Παράλληλα κατηγόρησε Βενιζέλο και Σαμαρά ότι ήδη έχουν βάλει την υπογραφή τους και για άλλα σκληρά μέτρα από τον Ιούλιο: «Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν βάλει την υπογραφή τους σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων σε μείωση του κατωτέρου μισθού και κατάργηση των φοροαπαλλαγών σε αύξηση των φόρων σε μεγαλύτερες απολύσεις». Οπως ανέφερε, αυτό θα οδηγήσει την αγορά σε μεγαλύτερη συρρίκνωση προβλέποντας ότι για το 2012 η ύφεση θα ξεπεράσει το 6,5%.

Σε νέες δηλώσεις το απόγευμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι, στις 6 Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θα ανατραπεί. «Είναι η πρώτη φορά που και τα δυο μεγάλα κόμματα και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα δουν τις δυνάμεις τους πραγματικά να συρρικνώνονται να αποδομούνται».

ellispoint

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails