Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αχαρνών και Φωκαίας 22 Β ο οίκος ανοχής μτ Ρωσίδα με AIDS! Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί όσους το επισκέφθηκαν για επείγουσα εξέταση

Τους πολίτες που είχαν επισκεφθεί τον οίκο ανοχής επί της οδού Αχαρνών και Φωκαίας 22 Β στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα και πιθανόν να συνευρέθηκαν με την οροθετική Ρωσίδα ιερόδουλη «καλεί» με επείγουσα ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ζητώντας τους να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν για τους λαθρομετανάστες σε οίκους ανοχής, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εντόπισαν μια Ρωσίδα 21 ετών φορέα του Aids. Η κοπέλα δεν έφερε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα αλλά ούτε και του υγειονομικού ελέγχου ως όφειλε.

 Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ διαπίστωσαν ότι είναι φορέας καθώς πραγματοποίησαν το άμεσο τεστ (rapid test) στην νεαρή Ρωσίδα, η οποία και συνελήφθη, καταρχάς επειδή βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας. Εξετάζεται επίσης εάν γνώριζε ή όχι ότι ήταν φορέας του ιού ώστε στην περίπτωση αυτή να κατηγορηθεί για δόλια μεταφορά της νόσου.

Οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησαν την προσπάθεια εντοπισμού όλων των «πελατών» της Ρωσίδας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχει μεταδοθεί ο ιός σε άνδρες που είχαν επισκεφθεί τον οίκο ανοχής. Ο οίκος ανοχής αναμένεται να σφραγισθεί ενώ ο ιδιοκτήτης του θα συλληφθεί και θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς των Κινητών Μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά το γεγονός ότι η HIV λοίμωξη που προκαλεί το AIDS ανακόπτεται με τη χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή, οι σεξουαλικές επαφές των επισκεπτών  των οίκων ανοχής  οίκους ανοχής γίνονται κατά κόρον χωρίς προφυλακτικό.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητεί από τους  πολίτες που είχαν απροφύλακτη σεξουαλική επαφή στον συγκεκριμένο οίκο ανοχής κατά τους τελευταίους  6 μήνες  να επικοινωνήσουν για οδηγίες:

•             στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS :  210-72.22.222

•             στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

Αναφορικά με γενικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται επίσης στα εξής:

•             Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000- www.keelpno.gr 

•             Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail) : info@keelpno.gr

•             ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139

•             Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

•             Γραμμή για τη Δημόσια Υγεία ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Επιχειρήσεων): 210-5212054

Tsouvali.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails