Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Mirroristas: Οι Άρχοντες του Mirror Transcending!

Μια ματιά στον καθρέπτη αρκεί. Όχι όμως μια οποιαδήποτε ματιά, σε οποιοδήποτε κοινό καθρέπτη! Αυτή η ιδιόρρυθμη θέαση, υπό τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στο μέσο αυτό να ξεδιπλώσει τις κρυφές ικανότητές του. Aποκαλύπτοντας έτσι τα μυστικά που βρίσκοται κρυμμένα μέσα του, αλλάζουν εξ’ολοκλήρου την...
αντίληψη του κόσμου και του ίδιου του εαυτού!
«Don’t stare into a mirror when you are trying to solve a problem.»
Κατά την λαογραφική παράδοση πολλών πολιστισμών, η θέαση και ο ψίθυρος ενώπιον του καθρέπτη κάποιων ειδικών λέξεων μπορεί να «ανοίξει» την δίοδο προς άλλες σφαίρες ύπαρξης, κάνοντας τον θεατή να αντικρύσει και να βιώσει την «διαφορετική» αυτή πραγματικότητα. Η ιδιότητα αυτή έχει πλέον πάρει διαστάσεις σε συγκεκριμένους κύκλους,που λίγο πιο κάτω θα αναφέρουμε,και είναι τελείως διαφορετική από αυτή την παραδοσιακή οπτική της Κατοπτρο-μαγείας.
Πρόκειται για μία φανταστική περιπλάνηση στον κόσμο πίσω από τους καθρέπτες, μία εισβολή στις διαδρομές που ανοίγονται κοιτώντας μέσα από τα ειδικά κάτοπτρα των Mirroristas,μιας νέας τάσης με την οποία θα ασχοληθούμε σε λίγο!
Ίσως πρώτα, προτού καταδυθούμε στην νέα περιπλανητική τάση, να χρειαστεί να δούμε την γενική και πανάρχαια υπόθεση των μαγικών ιδιοτήτων του Κάτοπτρου. Διαβάζω σε απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα, Φεβρουάριος 08’ που αφορούσε κάποια ανασκαφή με διάφορα ταφικά ευρήματα μεταξύ αυτών και κάποια διαμελισμένα κάτοπτρα:
«…Το κάτοπτρο αυτό ήταν διαλυμένο στα μέρη από τα οποία αποτελούταν. Ωστόσο, όπως κατέληξε στην μελέτη της η ανασκαφέας, θραύση του είχε γίνει επίτηδες. Και αυτό για να χρησιμοποιηθούν τόσο το κάλυμμα όσο και ο κύριος δίσκος του κατόπτρου ως αβαθή δοχεία – ένα είδος πινακίων για προσφορές. Η σκόπιμη μάλιστα θραύση του κατόπτρου για τον συγκεκριμένο σκοπό έχει, όπως λέει η ανασκαφέας, και άλλες παράλληλες χρησιμότητες.
…Όπως ανέφερε πάντως η Κυρία Πωλογιώργη, την σημασία του Κατόπτρου, πέρα από την λειτουργία του γιά τον καλλωπισμό, έχει υπογραμμίσει ο γερμανός Αρχαιολόγος Τίμε. Έχει επισημάνει δηλαδή οτί για πολλούς λαούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ετρούσκοι, το κάτοπτρο ήταν περιβεβλημένο με την αντίληψη οτί είχε ιδιαίτερη, μαγική δύναμη, ενώ υπήρχε η πίστη ότι, μαζί με την εικόνα του καθρεφτιζόμενου, μπορούσε να συλλάβει και να κατακρατήσει και την ψυχή του, δηλαδή του ειδώλου του….»
Άλλη μία φιλοσοφική άποψη σχετικά με τις μαγικές ιδιότητες του κάτοπτρου είναι η παρακάτω:
«Η αντανάκλαση στον καθρέφτη είναι ο εκδηλωμένος και ο υλικός κόσμος, καθώς και η γνώση του ανθρώπου για τον εαυτό του. Ο καθρέφτης είναι και ηλιακό και σεληνιακό σύμβολο έχει μαγικές ιδιότητες και αποτελεί την πύλη για το ανάστροφο βασίλειο. Κρεμασμένος με τη λεία επιφάνεια προς τα κάτω σε ναό ή τάφο αποτελεί έναν “άξονα φωτός”, το δρόμο της ανόδου της ψυχής.»
Όλη η έννοια της κοσμοθεωρίας αυτής που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και υπόγεια συνοψίζεται στις εξής φράσεις: «Ο μαγικός καθρέπτης μπορεί να συλλάβει την ψυχή του ειδώλου», «Ο Καθρέπτης είναι ηλιακό και Σεληνιακό Σύμβολο και αποτελεί την Πύλη για το Ανάστροφο Βασίλειο…»
Και πάμε τώρα στην νέα τάση! Mirroristas. Οι Άρχοντες του Mirror Transcending. Η Κατοπτρική υπέρβαση, ή μετάβαση. Η Τέχνη της υπέρτατης συνειδησιακής, πολυ-διαστατικής μεταπήδησης.
Καλύπτοντας προς το παρόν τις περαιτέρω λεπτομέρειες του για την ώρα λεπτού ζητήματος των mirroristas, θα διηγηθώ με τόνους υπερρεαλιστικούς την περιπέτεια της αποκάλυψης της νέας αυτής τάσης μέσα από το κείμενο που θα ακροβατήσει για ευνόητους λόγους στα πλαίσια του φανταστικού και του πραγματικού..
«Με βρήκε το απόγευμα μιας γενικά αδιάφορης ημέρας. Σε χώρο ουδέτερο, όπως είχε φροντίσει νωρίτερα να μου επισημάνει. “Κάπου με κόσμο” μου είπε και ξεκίνησε για το σημείο της συνάντησής μας κρατώντας το άλμπουμ που αναδείκνυε τα μυστικά της μαγείας των πόλεων.
Ύστερα από κάμποση ώρα συζήτησης σχετικά με το θέμα, εστίασε σε μία εικόνα του άλμπουμ που φανέρωνε κάποια σκιερή φιγούρα να κρατά ένα άγνωστης προέλευσης αντικείμενο, με κοίταξε και έβγαλε μια παρόμοια φωτογραφία από την τσέπη του μπουφάν του. “Τώρα γίνεται αλλιώς. Βρίσκουν τα σημεία ενδιαφέροντος, τις πιθανές «αιχμές μεταπήδησης» και τα μαρκάρουν τοποθετώντας ένα κομμάτι από την πολυ-κατοπτρική συσκευή τους, το speculum edrae (μία ονομασία δικής του επινόησης) και με κάποια συγκεκριμένη διαδικασία συντονίζουν τα δύο σημεία ώσπου, σαν την θεά Αφροδίτη που με το κάτοπτρό της φανερώνει τις πολλαπλές διαστάσεις της Ομορφιάς, αποκαλύπτουν την πολυ-διαστατική εκδοχή της Πόλης!
Την Πύλη για το ανάστροφο Βασίλειο, Την κρυμμένη Αντιστραμμένη πολιτεία!. Κατα παρόμοιο τρόπο με την περίφημη σκηνή του Inception, όπου ο κατοπτρισμός φανερώνει την διαδρομή για την άλλη πλευρά…
Πραγματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο με έκανε να θέλω να αντικρύσω την δράση τους από κοντά, να διαπιστώσω τον τρόπο λειτουργίας των Mirroristas, όπως μου αποκάλυψε πως ονομάζονται. Άφησε την φωτογραφία στο τραπέζι. Το μεγάλο γκραφίτι με το όνομα βρισκόταν διάπλατα στον μεγάλο τοίχο. Για κάποιο λόγο θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Τουλάχιστον σε αυτούς που ήδη γνωρίζουν το παιχνίδι… Από κάτω, μία γλαφυρή απεικόνιση του Speculum Edrae…
Σε μεγάλη κλίμακα, συνέχισε την εξιστόρησή του, τοποθετούνται σε κομβικά σημεία τέτοιας μορφής Καθρεπτώματα, υποδεικνύοντας την ένταση που διεγείρεται ολοένα και περισσότερο στην κατοπτρική μορφή του Χωροχρόνου. Παράλληλα, χρησιμοποιούν ειδικές γωνίες αποτρέποντας την εισβολή από την μία πλευρά ή την άλλη!
Και έτσι ξαφνικά όπως μου διηγήθηκε την ιστορία,μάζεψε το άλμπουμ και την φωτογραφία και σηκώθηκε να φύγει. “Προσεχώς περισσότερα”, αρκέστηκε να πεί, αφήνοντας με έρμαιο της φαντασίας μου που πλέον είχε πάρει φωτιά…»
Οι Mirroristas, οι Άρχοντες του Mirror transcending βρίσκονται εκεί έξω. Η ιστορία τους πρέπει να μαθευτεί!
(από paranormal)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails