Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ η Μεσολογγίτισσα φιλόλογος Μαρία Φωκά;

Η Μεσολογγίτισσα φιλόλογος Μαρία Φωκά
εκτός συγκλονιστικού απροόπτου
θα συμμετέχει στη λίστα της ΝΔ
στην Αιτωλοακαρνανία
Σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι γυναίκες, η Ν.Δ αποφάσισε να δυναμώσει το ψηφοδέλτιο που κατά 99% έκλεισε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Τις τελευταίες ημέρες σβήνονταν και γράφονταν ονόματα από τη λίστα του κόμματος και όπως αναφέρει το agrinionet.gr , στη Συγγρού πήραν χθες τις τελικές αποφάσεις.
Με άρωμα γυναίκας λοιπόν η Ν.Δ, είναι έτοιμη να πάει στις εκλογές. Από το δήμο Αγρινίου τελικά επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν τρεις γυναίκες. Τα ονόματα είναι Έλενα Κοτρολού και Λίνα Χατζή από την πόλη του Αγρινίου και Γεωργία Μπόκα απο την περιοχή της Παραβόλας. Από το Μεσολόγγι επιλέχθηκε η φιλόλογος Μαρία Φωκά που έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο δήμο Μεσολογγίου.
Τρεις γυναίκες λοιπόν καλείται να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παπαναστασίου στο...
Αγρίνιο που θεωρείται μεγάλη δεξαμενή ψήφων. Με τις δυο μάλιστα, Χατζή και Μπόκα είναι παλιοί γνώριμοι, αφού όλοι ήταν στο ψηφοδέλτιο του Δ. Σταμάτη τα προηγούμενα χρόνια στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας στην πρώτη θητεία του.
Στη δεύτερη θητεία ο κ. Παπαναστασίου είχε αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του κ. Σταμάτη, επειδή κατά την τότε ανάγνωση των υποψηφίων στο συνδυασμό ο κ. Σταμάτης δεν τον είχε αναφέρει, εκ παραδρομής, όπως είχε υποστηρίξει.
Από το Αγρίνιο όμως θα υπάρξει, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, μια ακόμη υποψηφιότητα. Στη Ν.Δ λέγεται ότι αναμένουν από στιγμή σε στιγμή απάντηση από την Γρηγόρη Ζήση, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο του κ. Σταμάτη. Παρ όλα αυτά ένα ακόμη όνομα έχει πέσει στο τραπέζι και είναι αυτό του του κ. Καρβούνη Αλέξανδρου καθηγητή Β΄θμιας Εκπαίδευσης, που λέγεται ότι είναι πολύ κοντά στον Δ. Σταμάτη.
Από την πλευρά του Βάλτου ο νυν εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βουλευτής Μάριος Σαλμάς παίζει χωρίς αντίπαλο. Ο κραταιός βουλευτής έχει στο παρελθόν υπηρετήσει ως Υφυπουργός Υγείας ενώ αναμένεται να υπουργοποιηθεί και στην επόμενη Κυβέρνηση.
Ο Κώστας Καραγκούνης αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης κατεβαίνει στο Ξηρόμερο μαζί με τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Ξηρομέρου Δημήτρη Αρβανίτη, που λέγεται ότι υποστηρίζεται αλλά είναι και προσωπική επιλογή του Πυθαγόρα Σαμαρά για το ψηφοδέλτιο. Ο κ. Καραγκούνης λέγεται ότι έχει χάσει πόντους από την υποστήριξη που λάμβανε από τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ Κώστα Τζαβάρα.
Στην περιοχή του Μεσολογγίου, για την οποία το τελευταίο διάστημα πάρα πολλά γράφονται, το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει λόγω της δυναμικής που έχει αναπτύξει ο Νίκος Καραπάνος γραμματέας ΕΚΟ Εμπόρων της Ν.Δ, όπου φέρεται να ποντάρει η Ν.Δ.
Η υποψηφιότητα της κ. Φωκά, η οποία υποστηρίζεται όπως λέγεται από τη ΔΑΚΕ εκπαίδευσης του νομού, κλείδωσε χθες και ήδη υπάρχει η ανάλογη κινητοποίηση από την πλευρά της. Ακούστηκε όμως ένα ακόμη όνομα καθηγητού αυτό του κ.Φώτη Σκληρού. 'Έντονα φημολογείται στην πόλη του Μεσολογγίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ότι ο κ. Παπαναστασίου διακαώς επιθυμεί να έχει μέσα στο ψηφοδέλτιο έναν δικό του άνθρωπο, μήπως καταφέρει να μπει στην επαρχία Μεσολογγίου. Ο φερόμενος ως υποψήφιος κ. Σκληρός απέτυχε να εκλεγεί στις εκλογές της Περιφέρειας το 2010, όταν ήταν στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαναστασίου Πριν λίγο καιρό δέχτηκε ένα ακόμη εκλογικό χτύπημα από τους συναδέλφους του, οι οποίοι δεν τον ψήφισαν στις εκλογές των καθηγητών στην επαρχία του. Μάλιστα λέγεται ότι το τελευταίο το φέρει βαρέως.
Από την περιοχή της Ναυπακτίας ο κ. Δρόσος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος.
Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ
Μάριος Σαλμάς
Κώστας Καραγκούνης
Γιώργος Παπαναστασίου
Νίκος Καραπάνος
Λίνα Χατζή
'Ελενα Κοτρολού
Μπόκα Γεωργία
Μαρία Φωκά
Δημήτρης Αρβανίτης
Θύμιος Δρόσος
Γρηγόρης Ζήσης
mesolonghinews
(από agrinionet)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails