Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο φόβος του Αιγκεντάλερ!

thumb
Από το Μαρικάκι
Προ ημερών μάθαμε ότι ο πρόεδρος των γερμανών εφοριακών, αυτών που θα κατέβουν στα εξαθλιωμένα μέρη μας προκειμένου να συνδράμουν την κυβέρνηση στο έργο της είσπραξης φόρων, φοβάται για τη σωματική ακεραιότητά τους.
Η δήλωση του εν λόγω κυρίου, του Τόμας Αιγκεντάλερ έχει ως εξής:
"Ανησυχώ για τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων μας. Η αντιγερμανική ατμόσφαιρα στην...
Ελλάδα έχει αναζωπυρωθεί σε τέτοιο βαθμό που η ενεργός επιτόπια συνδρομή μας να μην είναι επιθυμητή".
Στον τύπο της Γερμανίας ήδη αναπαράγεται ένα κλίμα θυματοποίησης της ολόκληρης της Γερμανίας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ το ραγδαία διαμορφούμενο στερεότυπο των ημερών λέει ότι η χώρα ολόκληρη έχει πέσει θύμα της κακογλωσσιά των Ελλήνων, και οι γερμανοί κινδυνεύουν να στιγματιστούν ως οι «κακοί» της Ευρώπης. Στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη, ως «Ναζί». Υπάρχει λένε ένας αντιγερμανισμός στην Ελλάδα, και μοιάζει αυτό να τους φαίνεται και ανεξήγητο, αλλά η ερμηνεία που δίνουν είναι ότι «πουλάει».
Άλλο που και οι ίδιοι δεν είναι και περιστέρες και από την αρχή της κρίσης, τα διάφορα Focus παρενέβησαν στα του οίκου μας για να σκιαγραφήσουν το (χειρότερο) προτραίτο μας, να μας πουν «τι» και «ποιοί» είμαστε – τεμπέληδες, καλοπερασάκηδες, ανοργάνωτοι, άξεστοι, και πάει λέγοντας – και να αποφασίσουν πια δημοσιονομική τιμωρία μας αξίζει.
Οι ίδιοι που μιλούν για «αντιγερμανισμό» παρεμβαίνουν να μας πουν τι να ψηφίσουμε, καλλιεργούν και υποδαυλίζουν αντιαεριστερά – αντικομμουνιστικά αισθήματα και συνδράμουν την κυβέρνηση στο έργο της τρομοκράτησης των πολιτών. Ξέρουν λοιπόν πολύ καλά ότι αμφότερες οι συνεργαζόμενες πλευρές- γερμανοί και ελληνική κυβέρνηση – είναι αντικείμενο των οργισμένων αντιδράσεων των πολιτών.
Στο κάτω κάτω έχουν επιβάλλει και ένα πλαίσιο οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού στραγγαλισμού της χώρας, αν παρ’ ελπίδα τους διαφεύγει. Οπότε, το αίσθημα που έχει αναπτυχθεί μήπως είναι ...μοιραίο; Νομίζω...
Αυτό που αυτοί λένε οικονομικό πρόγραμμα εξάλλου είναι καθαρή, ατόφια άσκηση βίας σε έναν ολόκληρο λαό. Βρίσκουν και τα κάνουν βέβαια (λέγε με «ελληνική κυβέρνηση») όμως τα κάνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Γιατί να μην φοβάται ο γερμανός εφοριακός όταν ο μέσος έλληνας βρίσκεται καθημερινά σε καθεστώς φόβου, απόγνωσης, παράλυσης γνωρίζοντας ότι σήμερα έχει υποδιπλασιασμένο το μισθό του, αύριο είναι άνεργος, μεθαύριο οι τρέπεζες και οι εφοριακοί τον έχουνε πετάξει στο δρόμο και αντιμεθαύριο ίσως και να μην ζει.
Πόσες ακεραιότητες ελλήνων πολιτών έχουν πληγεί οριστικά από το πρόγραμμα «διάσωσης», το δείχνουν και οι αριθμοί των αυτοκτονιών.
Ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης και εκτροχιασμού της βίας έχει επισημναθεί πάρα πολλές φορές από εγχώριες και διεθνείς αναλύσεις, η χώρα είναι πλέον «ζώνη πυρός».
Το έχουμε ξαναπεί ότι η συνέχιση του ξηλώματος της χώρας και των ανθρώπων της οπλίζει όχι μόνο χέρια «ακραίων», αλλά και νοικυραίων, απλών εργαζόμένων όπως ο 52χρονος απολυμένος από την Κομοτηνή. Και ο τελευταίος «φλώρος» πλέον (που λέει ο λόγος και με όλο το σεβασμό στα συμπαθή πετούμενα και τους φέροντες την ομόηχη επωνυμία) μπορεί να βρεθεί με μια πέτρα στο χέρι....
(από topontiki)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails