Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Κοινοβουλευτική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον κ. Υπουργό Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας Ερώτησης και ΑΚΕ:
«Κύριε Υπουργέ, είναι πλέον γνωστή η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της...
χώρας.
Αίσθηση ωστόσο προκαλούν στο πανελλήνιο, αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατασπατάληση χρημάτων στο Κοινωφελές Ίδρυμα. Μεγαλοστελέχη λάμβαναν υπέρογκους μισθούς επί σειρά ετών, τους οποίους και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέχρι σήμερα εν μέσω κρίσης. Το γεγονός είναι τουλάχιστον προκλητικό όταν οι εργαζόμενοι - νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό - διεκδικούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων τριών μηνών. Την κατάσταση επιβεβαιώνει πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας (17/02/2012), στο οποίο αναφέρεται ότι “παρά τις διαρκείς προσπάθειες της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, οι προκλητικές μισθολογικές απολαβές των στελεχών του παραμένουν υψηλές”.
Η αδιαφάνεια συνεχίζει να βασιλεύει με την αδρά αμοιβή προσώπων που δεν προσφέρουν διακριτό έργο, ενώ περιρρέουσες πληροφορίες φέρουν το νοσοκομειακό ίδρυμα να αμείβει 135 υποτιθέμενους υπαλλήλους οι οποίοι ποτέ δεν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν έντονα ερωτήματα σε ότι αφορά τη διαχείριση, τις προμήθειες και τα προκλητικά μπόνους σε μία περίοδο που το ίδρυμα διέρχεται βαθύτατη οικονομική κρίση που απειλεί την ίδια του την υπόσταση.
Σε συνέχεια των ανωτέρω απαιτείται να κατατεθούν στη Βουλή τόσο το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ όσο και η έκθεση του πρώην υπευθύνου διαχείρισης του Ιδρύματος, αλλά και να διενεργηθεί οικονομικός, διαχειριστικός και διοικητικός έλεγχος».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Π. Κουρουμπλής ερωτά τον κ. Υπουργό: α) θα προχωρήσετε στη διενέργεια οικονομικού, διαχειριστικού και διοικητικού ελέγχου του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν;, β) θα προβείτε σε ενημέρωση του ελληνικού λαού για τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου; και γ) σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να οριστεί προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή από το Πρωτοδικείο Αθηνών;
Επιπροσθέτως αιτείται να κατατεθούν στη Βουλή α) το πόρισμα του ΣΔΟΕ και β) η έκθεση του πρώην υπευθύνου διαχείρισης του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails