Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έρχεται το νέο κόμμα...

Έμοιαζε φυσικά περίπου με αυτοεκπληρούμενη προφητεία, έχει ωστόσο την αξία της να επιβεβαιώνεται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και κεντρικούς πρωταγωνιστές του εγχειρήματος, η επικείμενη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ.
Τη σχετική επιβεβαίωση έκανε ο διαγραφείς βουλευτής του Κινήματος Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο...
«Βήμα FM», διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, και εκείνο που έρχεται, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Προανήγγειλε δε τη συμμετοχή διαγραφέντων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ λόγω της επιλογής τους να καταψηφίσουν το Μνημόνιο ΙΙ, όταν η σχετική νομοθετική ρύθμιση έφτασε στη Βουλή.
«Έχει ήδη ξεκινήσει μια συνεννόηση και μια συζήτηση μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι διεγράφησαν, ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές και πολιτικές δραστηριότητές μας. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με μια γραμμή την οποία υποστηρίζει ένα μικρό ιδεολογικό μόρφωμα στο ΠΑΣΟΚ, που έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο. Εμείς ανήκουμε στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ανήκουμε στην ευρωπαϊκή παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού και θα υπερασπιστούμε τέτοιες απόψεις.
Δυστυχώς, αυτή την ώρα το ΠΑΣΟΚ έχει σφραγιστεί από τη δωρεά της σφραγίδας του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου, που επέλεξαν να πάνε σε μια δεύτερη δανειακή σύμβαση, που δεν εξυπηρετεί τη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, και περιλαμβάνει τρομοκρατικούς όρους», ήταν τα λόγια του Χάρη Καστανίδη.
(από statesmen)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails