Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Στο κόσκινο οι τιμές των φροντιστηρίων, ανάρπαστο το ηλεκτρονικό φροντιστήριο.

Οι ανά τη χώρα περιφερειακές ενότητες μέσω των αρμοδίων τμημάτων εμπορίου των διευθύνσεων ανάπτυξης που λειτουργούν έχουν ξεκινήσει να εκδίδουν ανακοινώσεις και ειδοποιούν όλα τα φροντιστήρια (Ξένων Γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης, ιδιωτικά ΙΕΚ, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ από τη...
σχετική οδηγία απουσιάζουν τα ηλεκτρονικά φροντιστήρια και κάθε είδος εξ αποστάσεως εκπαίδευση) και ενημερώνουν πως είναι υποχρέωση η αποστολή με ηλεκτρονικό τρόπο των τιμών των διδάκτρων για τη νέα χρονιά ώστε να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας από τη Διεύθυνση Παρατηρητηρίου Τιμών και Τιμοληψιών της ΥΠ.Ε.Α. της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Η συγκεκριμένη υποχρέωση έχει καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου κάθε έτους με διεύθυνση αποστολής την ftsirog@e-prices.gr ενώ οι φόρμες υποβολής καθώς και η εγκύκλιος οδηγιών είναι αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο gge.gov.gr.
Οι ενέργειες αυτές ξεκίνησαν με στόχο να παταχθεί η αισχροκέρδεια που είχε καταγγελθεί στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν με ορισμένους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές κυρίως εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ανταγωνισμού στις περιοχές όπου έδρευαν. Με φόντο τα πολλά λουκέτα τα τελευταία δύο χρόνια και το φόβο πως ο ανταγωνισμός έχει μειωθεί περισσότερο οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να επιδιώξουν τον έλεγχο της σχετικής αγοράς ώστε να μην επιβαρυνθεί περεταίρω ο ήδη επιβαρυμένος οικογενειακός προϋπολογισμός.
Από τα παραπάνω συνάγεται ακόμα μία φορά το συμπέρασμα γιατί η αγορά στα ηλεκτρονικά φροντιστήρια και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη άνθηση. Οι τιμές στα επίγεια φροντιστήρια αυξάνονται συνεχώς ενώ οι μισθοί μειώνονται, έτσι σε συνάρτηση με το ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο ηλεκτρονικό φροντιστήριο είναι υψηλότατου επιπέδου ο φοιτητόκοσμος και οι μαθητές της γ’ λυκείου (κυρίως) στρέφονται στις νέες τεχνολογικές παροχές και το ηλεκτρονικό φροντιστήριο. (από biologiaonline)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails