Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Από το "όλον" στις παραφυάδες...

thumb
Από το Μαρικάκι
Αφού επί 37 συναπτά έτη – όσο διαρκούσε η δυνατότητα διακυβέρνησης ή η υπόσχεση της εξουσίας – φάγαμε το πλήρες ή όλον ΠΑΣΟΚ των διαφόρων αποχρώσεων, τώρα θα το καταναλώσουμε και σε ταμπλέτες, καθώς ήγγικεν η ώρα της πολυδιάσπασης και όχι μόνο, αλλά και του «κονταροχτυπήματος» των πάλαι ποτέ συντρόφων. Αλλού οι ταμπλέτες θα είναι ενισχυμένες με τα...
ιδεώδη του «εκσυγχρονισμού» και της οικονομίας των αγορών, αλλού η δόση σε εκσυγχρονισμό θα αλλοιώνεται με κάποια παραπάνω γραμμάρια σοσιαλδημοκρατίας σε περιτύλιγμα που θα γράφει απέξω «νέα κεντροαριστερά».
Η υπουργός των επιχειρησιακών συμβάσεων (και …κρυφοατομικών) πήρε το όπλο της και τον Χάρη Καστανίδη της και οδεύει – θέλουν οι φήμες, οι πληροφορίες, τα δημοσιεύματα – στο σχηματισμό νέου φορέα, ο οποίος αναμεταξύ των πρωτοβουλιών που βρίσκονται υπό διεργασία, μοιάζει να είναι ο πιο… υποσχόμενος.
Η Λούκα Κατσέλη, λοιπόν, καταψήφισε το Μνημόνιο 2 και ετοιμάζεται να συγκρουστεί με τις κατευθύνσεις και την εφαρμογή του. Όσο να πεις, μπορεί και αυτή σαν το Χρυσοχοϊδη να μην πολυδιάβασε το Μνημόνιο 1, αλλά ήταν εμφανώς πιο ήπιο βρε αδερφέ, άρα σαφώς ανώτερο από το 2.
Σύμφωνα με το «Βήμα»: « Η κεντρική ιδέα της αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω από τη λογική της βελτίωσης οικονομικών παραμέτρων του μνημονίου, με στόχο την ανάσχεση της ύφεσης».
Αν εννοείται με τα παραπάνω ότι η Κατσέλη αποσκοπεί σε αναδιαπραγμάτευση στους όρους του μνημονίου (1), τότε έχει μείνει πολύ καιρό αδιάβαστη και απληροφόρητη αφού αυτά μας τα παν κι άλλοι και να που βρίσκονται σήμερα (λέγε με Σαμαρά).
Στην ουσία η Λούκα, ως παιδί κι εκείνη θεσμών των αγορών τύπου ΟΟΣΑ που παράγουν τις προκάτ «συνταγές» προς όφελος εννοείται των εκπροσώπων του χρήματος και όχι των κοινωνιών οι οποίες είναι στην ουσία οι «αιμοδότες» αυτών των συνταγών, δεν έχει καμία λύση στο τσεπάκι της.
Το προϊόν προς πώληση κατά το γνωστό «και η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος», δηλαδή και οι δανειστές κατοχυρωμένοι και η κοινωνία όρθια απλώς δεν υφίσταται.
Αν υπήρχε τέτοια συνταγή, μη αμφισβήτησης της κυριαρχίας των δανειστών και διάσωσης ταυτόχρονα της χώρας και της κοινωνίας, θα την είχε ανασύρει ο Κουβέλης, αλλά δεν…
Εν ολίγοις, η όποια προσπάθεια για επιβίωση στις παρυφές της εξουσίας ή και μέσα σ’ αυτήν, προσώπων και ομάδων(όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ)  που «λερώθηκαν» με τις επιλογές διάλυσης του κράτους και της κοινωνίας, ή τις στήριξαν σιωπηρώς, ή τις ανέχτηκαν, δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφύγει την αυτογελοιοποίηση …
(από topontiki)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails