Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ενεργειακά υπολείμματα, ή φαντάσματα;

Συναισθηματικά κατάλοιπα στους χώρους που κυκλοφορούμε
Έχετε ποτέ μπει σε κάποιο σπίτι όπου αισθανθήκατε ζεστασιά και οικειότητα, μια αίσθηση που έμοιαζε σαν το σπίτι να σας αγκάλιαζε όπως ένας παλιός φίλος ή ένας συγγενής σας; Έχετε μήπως νιώσει τρομαχτικά, άβολα ή απειλητικά σ’ ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος; Θα μπορούσατε να εκλογικεύσετε βέβαια αυτά τα αισθήματα, θεωρώντας πως το σπίτι ήταν ή δεν ήταν φιλόξενο. Θα μπορούσατε να ισχυριστείτε πως η διακόσμηση δεν ήταν σωστή ή πως πιθανότατα δε συμπαθούσατε τους ανθρώπους που διέμεναν στο σπίτι και πως υποσυνείδητα μεταθέσατε την προκατάληψή σας απέναντί τους, στο ίδιο το...
σπίτι. Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα, το σπίτι να έχει καταληφθεί από κάποια οντότητα, πνεύμα ή φάσμα, το φάντασμα κάποιας ταλαιπωρημένης ψυχής που παγιδεύτηκε αιώνια στην άβυσσο του υπογείου σας, παρατηρώντας κάθε σας κίνηση και προκαλώντας κάθε σας τρίχα να στέκεται συνεχώς σε προσοχή.
Μια άλλη εκδοχή που θα μπορούσε να εξεταστεί, αφορά στα ενεργειακά υπολείμματα, δηλαδή σε ενέργεια που είναι είτε αρνητικά είτε θετικά φορτισμένη και που έχει παραμείνει από όσους έμεναν τον προηγούμενο καιρό στο σπίτι. Η ανθρώπινη αύρα θεωρείται ότι είναι μια ισχυρή και έντονα αισθητή ουσία. Περιλαμβάνει αρκετά χρώματα, που ποικίλουν: κόκκινο, μπλε, μαύρο, γκρι, ροζ, βυσσινί, κ.λπ.. Η ροή των χρωμάτων βέβαια, εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων. Εάν κάποιος είναι θυμωμένος η αύρα θα εμφανίσει κόκκινα χρώματα, ενώ αν κάποιος είναι θλιμμένος ή σε ασταθή διάθεση, τείνει να παίρνει γκρίζο χρώμα. Εμφανίζει ανταύγειες ροζ, βιολετί και μπλε, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε ισορροπία και είναι χαρούμενος.
Το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο
Η Barbara Ann Brennon, συγγραφέας του βιβλίου 'Χέρια Όλο Φως' (Hands of Light), περιγράφει την πολυπλοκότητα της αύρας ως ένα βιολογικό ενεργειακό πεδίο με μεγάλη λεπτομέρεια. Αναφέρεται στην μακρόχρονη εμπειρία και εργασία της επάνω στην ανθρώπινη αύρα, περιγράφοντας μηχανισμούς που αφορούν στην πνευματική υπόσταση του ανθρώπου και που επηρεάζουν την υγεία του και το περιβάλλον.
"Εάν ορίσουμε το 'Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο' ως όλα τα πεδία και τις απόρροιες του ανθρώπινου σώματος, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως πολλά από τα γνωστότερα συστατικά του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου έχουν μετρηθεί στο εργαστήριο. Αυτά είναι ηλεκτροστατικά, μαγνητικά, ηλεκτρομαγνητικά, ηχητικά, θερμικά και οπτικά συστατικά του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου."
Συνεχίζει, εξηγώντας τα πεδία των φυτών, των ζώων και των ακίνητων αντικειμένων, που επίσης έχουν τη δική τους ενεργειακή υπογραφή. Ακόμα παραπέρα, ισχυρίζεται ότι μπορούμε να χειριστούμε αυτά τα πεδία με θεραπευτικό άγγιγμα, καθαρισμούς σε βάθος και θετική επαναφόρτιση της αύρας. Επίσης, περιγράφει το πώς διαφορετικές προσωπικότητες και διαθέσεις ανθρώπων μπορούν να επηρεάσουν το περιβάλλον τους, συγκεκριμένα πως μια αύρα μπορεί να επηρεάσει το ενεργειακό πεδίο ενός άλλου ανθρώπου και αντικειμένων.
Έτσι, εφόσον είναι δυνατό να εξηγηθεί η δυναμική του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου, μπορούμε να ισχυριστούμε πως είναι πιθανό για τα ανθρώπινα όντα να αφήνουν ένα ενεργειακό αποτύπωμα σε ακίνητα αντικείμενα. Είναι αρκετά εύλογο πως μερικά υποτιθέμενα 'στοιχειώματα' μπορούν στην πραγματικότητα να είναι το αποτέλεσμα από ανθρώπινα ενεργειακά αποτυπώματα, παρά από κάποιο ασώματο πνεύμα που έχει καταλάβει το χώρο μας. Συγκεκριμένα, κάποια τραυματικά γεγονότα, όπως η βία και ο φόβος, μπορούν να αφήσουν εντυπώσεις που διαρκούν, όχι μόνο σε ανθρώπους, αλλά και στα στοιχεία που τους περιβάλλουν. Η κατάθλιψη, το άγχος, το μίσος και η θλίψη, είναι τόσο ισχυρά συναισθήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ακόμα και τους λιγότερο ευαίσθητους ανθρώπους.
Κάποιοι άνθρωποι με μεγάλη ευαισθησία, αντιλαμβάνονται με μεγάλη ευκολία και ένταση τα ενεργειακά υπολείμματα σε διάφορους χώρους και αντικείμενα. Συχνά δυσκολεύονται να ζήσουν σε σπίτι που είχε μείνει κάποιος άλλος πριν. Προτιμούν να μείνουν σε κάποιο νεόκτιστο σπίτι όντας οι πρώτοι ένοικοί του, αφήνοντας τα δικά τους ενεργειακά αποτυπώματα, αλλά χωρίς να είναι αναγκασμένοι να έρθουν σε επαφή με τα ενεργειακά κατάλοιπα των προηγούμενων ενοικιαστών. Κάποιες φορές ακόμα, συμβαίνει ένας άνθρωπος με τέτοια μεγάλη ευαισθησία, να διαισθάνεται κάποια πράγματα που αφορούν στο σπίτι που διαμένει, πράγματα τα οποία στη συνέχεια επιβεβαιώνονται από τους γείτονες.
Η παραπάνω περιγραφή δεν αποκλείει τις σπάνιες και πιθανότατα αληθινές περιπτώσεις στοιχειώματος. Άλλωστε, σ' αυτές τις λίγες περιπτώσεις, οι εντυπώσεις είναι αρκετά διαφορετικές. Είναι όμως πολύ λιγότερες από όσο κάποιοι πιστεύουν, αφού σε ένα μεγάλο ποσοστό των αναφορών έχουμε να κάνουμε απλά με ενεργειακά υπολείμματα. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, η φόρτιση του σπιτιού με θετικά συναισθήματα, αγάπη, ευτυχία, χαρά, συμπάθεια, αρκούν για να δώσουν τέρμα σε όποιο 'κακό πνεύμα' πιστεύεται ότι ενοικεί στο σπίτι.
Η αύρα
Όταν πρωτογνωρίζετε κάποιον, ακόμα και αν δεν έχετε μιλήσει καθόλου μαζί του, μπορεί να σχηματίσετε μια πρώτη εντύπωση που αναφέρεται στο ότι νιώθετε καλά ή άσχημα απέναντί του. Η προσωπικότητα ενός ατόμου είναι γραμμένη στην ενέργεια που τον περιβάλλει. Ακόμα και εάν δεν έχετε τα χαρίσματα ενός ψυχικού και εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε αύρες, το φυσικό σας ένστικτο μπορεί να νιώσει την ενεργειακή υπογραφή του ανθρώπου αυτού και να σας οδηγήσει.
Για παράδειγμα, εάν προχωράτε στο δρόμο, περνάτε δίπλα από πολλούς άλλους διαβάτες. Μέσα σε μια στιγμή, μπορείτε να διακρίνετε ανάμεσα σε τόσους ξένους, ποιος σας φαίνεται να άξιζε την εμπιστοσύνη σας και για ποιους θα επιλέγατε να περάσετε το δρόμο απέναντι για να τους αποφύγετε. Κάποιοι πιθανόν θα ισχυριστούν πως οι εντυπώσεις αυτές οφείλονται στην εξωτερική εμφάνιση όλων αυτών των ανθρώπων, στα ρούχα τους ή στις εκφράσεις των προσώπων τους, ή ακόμα και με το ότι παρουσιάζουν ομοιότητες ή διαφορές με οικεία σας πρόσωπα ή πρόσωπα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Αυτές είναι πλήρως αποδεκτές ερμηνείες, αλλά επίσης, η δυνατότητά μας να νιώθουμε τις προθέσεις και τη φιλικότητα ενός άλλου ατόμου, μπορεί να σχετίζεται και με την έκτη αίσθησή μας, ένα είδος διαισθητικής ευαισθησίας.
Οι άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί σε εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές όπως αυτή του Reiki, ή ακόμα και όσοι έχουν το χάρισμα του θεραπευτικού αγγίγματος, μπορούν να αξιοποιήσουν και να χειριστούν αυτές τις ισχυρές ενέργειες που περιβάλλουν κάθε άτομο. Κάποιοι μπορούν να ανοίξουν τα ενεργειακά κανάλια, να καθαρίσουν και να επαναφέρουν σε ισορροπία τα ενεργειακά πεδία όσων το έχουν ανάγκη. Μια καθαρή, υγιής και ισορροπημένη αύρα μπορεί ουσιαστικά να επηρεάσει το νου κάθε ανθρώπου και πολλές φορές να συμβάλλει στη θεραπεία αρκετών προβλημάτων. Αντίθετα, μια αύρα που είναι ανοιχτή σε έντονα αρνητικό περιβάλλον, που βομβαρδίζεται με στρεσσογόνους παράγοντες, αισθήματα ακύρωσης, πικρία, προσβολή, ενοχές, κ.λπ., μπορεί να συμβάλλει στην εγκατάσταση μιας νόσου. Η κατάθλιψη, η χρόνια κόπωση και η ορμονική ανισορροπία μπορούν να οφείλονται απλά σε μια ασταθή αύρα. Αυτές οι ασθένειες με τη σειρά τους, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρότερες παθήσεις, όπως ακόμα και ο καρκίνος ή να μην αφήνουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει μια οποιαδήποτε πάθηση.
Νεκροταφεία
Αρνητικά φορτισμένα ενεργειακά υπολείμματα που έχουν απορροφηθεί στα δομικά στοιχεία ενός σπιτιού ή ενός εργασιακού χώρου, μπορούν να αδυνατίζουν την ενέργεια των ενοίκων του χώρου και να προσβάλλουν την αύρα και το σώμα τους. Αρνητικές καταστάσεις μπορεί να έχουν αφήσει πίσω τους ένα σκοτεινό σύννεφο που επηρεάζει όσους έρχονται σε επαφή με αυτό και ιδιαίτερα όσους είναι ανοιχτοί και δεν έχουν ισχυρές άμυνες απέναντι στην αρνητικότητα.
Δύο πολύ καλά παραδείγματα που αφορούν σε θετικά και αρνητικά ενεργειακά υπολείμματα που συναντούνται σε χώρους, είναι το παράδειγμα των νεκροταφείων και το παράδειγμα των ναών. Όταν κάποιος, ακόμα και αν δεν έχει θρησκευτικό αίσθημα, μπαίνει σε κάποιον ναό, μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και σεβασμού τον αγκαλιάζει αστραπιαία. Οι ναοί είναι χώροι που χαρακτηρίζονται από ισχυρή θετική ενέργεια. Εκατοντάδες άνθρωποι προσεύχονται, αυτοσυγκεντρώνονται και συγχωρούν άλλους ανθρώπους, καθαρίζοντας τον εαυτό τους από κάθε αρνητικό συναίσθημα που έχουν απέναντι στους άλλους. Οι ναοί είναι πηγές ενέργειας που συνοδεύεται από καλές προθέσεις.
Ένα νεκροταφείο από την άλλη μεριά, συνήθως περιλαμβάνει αρνητικά φορτισμένες ενέργειες, που έχουν αφεθεί από όσους πέρασαν τους δρόμους του συνοδεύοντας κάποιον που έφυγε από τη ζωή. Ο αέρας είναι βαρύς, πυκνός και προκαλεί κατάθλιψη. Η γνώση του ότι κάθε ένας από εμάς θα διασχίσει τους δρόμους ενός νεκροταφείου με κάποιους να τον κουβαλάνε δε βοηθάει καθόλου, αλλά αυτό που νιώθουμε μέσα σ' αυτά οφείλεται κυρίως στα ενεργειακά υπολείμματα που έχουν μείνει εκεί, από τους φόβους των ζωντανών απέναντι στον θάνατο. Έτσι σε ένα νεκροταφείο, συναντάμε έντονα αρνητικές και άβολες αισθήσεις.
Κάποιοι θιασώτες των παραφυσικών φαινομένων συχνά ισχυρίζονται πως αυτές οι δυσάρεστες αισθήσεις πιθανότατα προέρχονται από τους νεκρούς που δυσκολεύονται να δεχθούν το πέρασμά τους στον άλλο κόσμο. Στην πραγματικότητα όμως, οι νεκροί δε 'συνηθίζουν' να συχνάζουν στα νεκροταφεία. Κι αυτό γίνεται, διότι εάν είναι ψυχές προσκολλημένες στη ζωή, δεν αναγνωρίζουν και δε δέχονται την πραγματικότητα του θανάτου τους. Έτσι, θα προτιμούσαν να τριγυρίζουν στα οικεία τους μέρη, συνήθως στο σπίτι όπου έμεναν κι όχι στο μέρος εκείνο που συνδέεται με αυτό ακριβώς που δε θέλουν να δεχτούν, δηλαδή το θάνατό τους.
Η διάγνωση του προβλήματος
Πως λοιπόν μπορεί να γίνει η διάκριση μεταξύ ενός πραγματικού στοιχειώματος και ενός ενεργειακού υπολείμματος που έχει εγκατασταθεί σε ένα σπίτι;
Για να βρεθεί μια απάντηση, μπορείτε να ξεκινήσετε ρωτώντας τον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις. Πως νιώθετε με το σπίτι σας; Το αισθάνεστε αφιλόξενο ή φοβάστε να έρθετε στο σπίτι σας; Νιώθετε επανειλημμένα κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια όταν βρίσκεστε στο σπίτι, ενώ συνέρχεστε καθώς απομακρύνεστε από αυτό; Εάν συνεχώς νιώθετε πως θέλετε να βγείτε έξω από το σπίτι, ή εάν έχετε μια άβολη αίσθηση, πιθανόν να οφείλεται αυτό σε εχθρικά για σας ενεργειακά υπολείμματα που με κάποιον τρόπο έχουν μείνει στο σπίτι. Επίσης, εάν μετακομίσετε κάπου και νιώθετε ξαφνικά κατάθλιψη, άγχος ή αν παρατηρήσετε αρνητικές αλλαγές στη συμπεριφορά τη δική σας ή άλλων ανθρώπων που μένουν στο σπίτι αυτό, αυτή είναι μια ένδειξη υπολειμμάτων ενέργειας. Αισθήματα φόβου, θλίψης και ασυνήθιστες εμμονές αποτελούν επίσης συνηθισμένα σημάδια, όπως επίσης μια ξαφνική αύξηση ασθενειών, συχνές αλλαγές διάθεσης και συμπεριφορά επιρρεπής στον εθισμό.
Τα πραγματικά στοιχειώματα είναι πολύ σπάνια. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα φαντάσματα έχουν πολλά καλύτερα πράγματα να κάνουν, από το να σας ανταγωνίζονται. Τα στοιχειώματα κατηγοριοποιούνται γενικά σε εξαφανίσεις αντικειμένων που εμφανίζονται αργότερα σε σημεία που είστε σίγουροι πως είχατε ψάξει, σε ψυχρά σημεία στο χώρο, σε αισθήσεις ότι κάποιος σας παρακολουθεί ή σας κοιτάζει, ακόμα ξαφνικοί θόρυβοι, πόρτες και παράθυρα που ανοίγουν και κλείνουν από μόνα τους ή σπανιότερα, θεάσεις φασμάτων και σκιών. Η πιο σημαντική ένδειξη πως ένα σπίτι κατοικείται από ένα φάντασμα, είναι η προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν. Είτε αυτό γίνεται μέσα από εξαιρετικά αληθοφανή όνειρα, φυσική επαφή ή ενοχλήσεις μέσα στο σπίτι, μια οντότητα θα προσπαθήσει να βρει τρόπο για να εκφράσει την παρουσία της.
Πώς να απαλλάξετε το σπίτι σας από την αρνητική ενέργεια
Εφόσον έχετε διαπιστώσει πως στο σπίτι σας υπάρχουν υπολείμματα αρνητικής ενέργειας, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο.
Μπορείτε να κάψετε αρωματικά στικ ή να χρησιμοποιήσετε αρωματικά κεριά και αιθέρια έλαια, ή ακόμα να φανταστείτε ότι το σπίτι σας περιβάλλεται από ένα καθαριστικό λευκό φως. Κάποιοι συνιστούν να ρίξει κανείς αλάτι στην περίμετρο γύρω από το σπίτι του. Κάτι τέτοιο δε βασίζεται σε καμιά μαγική δύναμη, δεν είναι μαγγανεία ή παραφυσική ικανότητα. Είναι απλά η δράση της πρόθεσης και της επιλογής σας, που δημιουργεί ένα θετικά φορτισμένο περιβάλλον. Εσείς είστε οι δημιουργοί της θετικής ενέργειας και όλα τα προαναφερόμενα είναι απλά βοηθητικά μέσα, που το μυαλό σας χρειάζεται σε υποσυνείδητο επίπεδο, ώστε να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τη δική σας δύναμη.
Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία, στην ουσία κάνετε τη συνειδητή επιλογή να σκεφτείτε επάνω σε αυτό που σας απασχολεί και να καθαρίσετε, να εξισορροπήσετε και να φορτίσετε θετικά την ενέργεια του περιβάλλοντός σας. Αλλάζοντας το νοητικό σας πλαίσιο, αλλάζετε και την κατάσταση της αύρας σας, και μπορείτε να αντιστρέψετε την επίδραση του σπιτιού. Είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο θα ήταν και μια θρησκευτική τελετή που προσπαθεί να διώξει το 'κακό' μέσα από το σπίτι σας.
Μπορείτε ακόμα να επινοήσετε τρόπους για να φορτίζετε θετικά τους χώρους όπου κυκλοφορείτε και αυτό θα σας έκανε να νιώθετε καλύτερα στους χώρους αυτούς. Σε τελική ανάλυση, εφόσον ο χώρος αυτός είναι το σπίτι σας, μπορείτε να τον επενδύσετε με ότι καλύτερο μπορεί να παράγει ο ψυχισμός σας, κάνοντάς τον έναν χώρο όπου όχι μόνο δε θα σας βλάπτει, αλλά θα μπορεί να είναι θεραπευτικός για το σώμα, την ενέργεια και την ψυχολογία σας.
Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: ESOTERICA.gr
(από psixikafenomena)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails