Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η A.Mέρκελ παραδέχεται: "Δεν προχωρά το "κούρεμα"!!!

Ομολογία αποτυχίας τόσο στην απόφαση αυτή καθ'εαυτή της Συνόδου των Βρυξελλών, όσο και της εφαρμογής του, τόσο από την καγκελάριο Α.Μέρκελ όσο και από τον επόμενο, όπως όλα δείχνουν, καγκελάριο Πέερ Σταίνμπρουκ: «Το κούρεμα του ελληνικού χρέους αποφασίστηκε» είπε η Α.Μέρκελ «αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες για την...
ολοκλήρωσή του»!
Επίσης ο υποψήφιος για την καγκελαρία Πέερ Σταίνμπρουκ κατηγόρησε την Α.Μέρκελ ότι παίρνει "χρεοκοπημένες αποφάσεις" για την Ελλάδα.

"Η πολιτική σας είναι εκτός χρόνου. Πως μπορείτε να μιλάτε για επιτυχία της συνόδου κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, όταν κανείς δεν ξέρει τι είδους μόχλευση θα έχει το EFSF;» είπε. «Και όταν το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι μόνο ονομαστικά 50%, ενώ η πραγματική του αξία πέφτει στο 30%»;
Βέβαια για να λέμε "και του στραβού το δίκιο", ο "Βιετναμέζος" υπουργός Οικονομικών (υιοθετήθηκε από γερμανική οικογένεια από το Βιετνάμ), ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρόσλερ, o oποίος αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα είπε τα πράγματα για την Ελλάδα με το όνομά τους, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι η πρόσφατή επίσκεψή του στην Ελλάδα, ήταν ένα "ναυάγιο":
«Πήγα με την πρόθεση να προωθήσω ένα μεγάλο σχέδιο ανάπτυξης» είπε. «Αλλά τι ανάπτυξη μπορεί να γίνει, όταν δεν υπάρχει καν κτηματολόγιο και όταν οι Έλληνες δεν ξέρουν να οργανώσουν τις ιδιωτικοποιήσεις - χώρια οι απεργίες;» κατέληξε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails