Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σαακασβίλι: Δεν χρειάζεστε την Τουρκία για την «αντιπυραυλική ασπίδα»

Το ραντάρ του συστήματος ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί να εγκατασταθεί στη Γερμανία και όχι στην Τουρκία. Αυτή την πρόταση έκανε στην Ουάσιγκτον ο Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι
Κατά την άποψη του Γεωργιανού Προέδρου, από το έδαφος της χώρας του για τις ΗΠΑ θα είναι πολύ πιό εύκολο να παρακολουθούν τις ενδεχόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν.
Το κύριο επιχείρημα του Μιχαήλ Σαακασβίλι υπέρ της...
«γεωργιανής αντιπυραυλικής ασπίδας» είναι το ακόλουθο:
Η Τιφλίδα θα διαβιβάζει στο Τελ-Αβίβ τα δεδομένα, που παίρνει από το σταθμό ραντάρ της. Ενώ σε περίπτωση που το ραντάρ θα είναι στην Τουρκία, το Ισραήλ θα στερείται τέτοιων πληροφοριών, λόγω του ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου η Τουρκία υπόγραψε με τις ΗΠΑ συμφωνία για την εγκατάσταση στο έδαφός της ένα από τα ραντάρ του σχεδίου ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής άμυνας. Ας σημειωθεί ότι η άρνηση να διαβιβάζει στο Ισραήλ τα δεδομένα παρακολούθησης αποτέλεσε ένα από τους όρους της Άγκυρας.
Και όμως παρόλ΄ αυτά ο δημιουργός της ιδέας δεν ήταν ο Γεωργιανός Πρόεδρος. Όπως αποδείχτηκε, την ακύρωση της απόφασης για την εγκατάσταση στην Τουρκία ραντάρ της αντιπυραυλικής άμυνας επιδιώκουν οι γνωστού κύρους Αμερικανοί ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές Τζον Κάιλ και Μαρκ Κιρκ. Αυτοί είναι κατηγορηματικά εναντίον της απροθυμίας της Άγκυρας να στέλνει τα δεδομένα στους Ισραηλινούς ομόλογους.
(από aegeantimes)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails