Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τεχνικές Ονειρικής Μαγείας και Ονειρικού ελέγχου

Τεχνικές Ονειρικής Μαγείας και Ονειρικού ελέγχουΟι δαιδαλώδεις διαδρομές των ονείρων μας. Μπορούμε άραγε να αναπτύξουμε σιγά σιγά τον έλεγχο τους;
Οι βασικές προσεγγίσεις για την επίτευξη του Ονειρικού έλεγχου
Είναι εξαιρετικά εύκολο να εντάξουμε το περιεχόμενο των ονείρων σε κάποια δομή. Εκείνοι που δέχονται την...
Φρουδική ανάλυση, τείνουν να έχουν «Φρουδικά» όνειρα, ενώ αυτοί που δέχονται την ψυχοθεραπεία του Γιούνγκ, βιώνουν τα αντίστοιχα όνειρα.
Μπορείτε να επιλέξετε να πειραματιστείτε με τον ονειρικό σας έλεγχο θέτωντας ένα «θέμα» για τα όνειρά σας, όπως π.χ ένα συγκεκριμένο ζήτημα, μία περιοχή, ένα συγκεκριμένο άτομο. Υπάρχουν αρκετών ειδών προσεγγίσεις για το ζήτημα της επίτευξης του ονειρικού έλεγχου.
Ονειρικός έλεγχος με την χρήση συμβόλων
Αρχικά, προτού κοιμηθείτε, χρησιμοποιήστε μία άσκηση χαλάρωσης και δημιουργήστε καθαρά την πρόθεση που έχετε για την ονειρική σας εμπειρία. Για παράδειγμα «θέλησή μου είναι να ονειρευτώ τον πατέρα μου»… Μόλις το πραγματοποιήσετε, μπορείτε να «αφήσετε» το μυαλό σας να περιπλανηθεί ώσπου να αποκοιμηθείτε, Εναλλακτικά θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να οραματιστείτε μια σκηνή ή μια εικόνα καθώς πέφτετε στην λήθη του ύπνου. Δεν χρειάζεται να είναι έντονος ο οραματισμός, απλά ας είναι αυτή η σκέψη το επίκεντρο ωσότου αποκοιμηθείτε.
Ένας τρίτος τρόπος αυτο-υποβαλλόμενου ονειρικού θεματος είναι η χρησιμοποίηση γραφικού συμβόλου,ή συμβόλου σε μορφή Μάντρα. Όποια τεχνική και αν χρησιμοποιείτε, να θυμάστε πως το ζήτημα δεν είναι να προβάλλετε την θέλησή σας μέσα στα όνειρα, μα να μείνετε ήρεμοι και ταυτόχρονα να σχηματίσετε την προθεσή σας.
Ονειρική καταγραφή
Αυτή είναι μια βασική τεχνική για καταφέρουμε την επανάληψη αλλά και την επέκταση κάποιου ονειρικού αποσπάσματος. Απλά γράψτε κάπου οτιδήποτε μπορείτε να θυμηθείτε από το όνειρο και την επόμενη φορά που θα ξαπλώσετε για να κοιμηθείτε φανταστείτε τον εαυτό σας να ξαναβιώνει το ίδιο όνειρο. Έχει διαπιστωθεί πως αυτό βοηθάει στην περίπτωση που είστε κουρασμένοι και εισχωρείτε στην κατάσταση όπου είστε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, εκεί όπου όλες οι εικόνες,οι φωνές, τα πρόσωπα και οι τοποθεσίες δείχνουν να γυρίζουν γύρω σας. Και πάλι στο ξύπνημα πρέπει να καταγράψετε τα αποσπάσματα του ονείρου που είστε σε θέση να θυμάστε, και να το χρησιμοποιήσετε συνεχίζοντας αυτό που θυμάστε από το προηγούμενο όνειρο. Με τον χρόνο αυτή η προσέγγιση θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε τα δικά σας ονειρικά τοπία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν περίπου όπως και οι «Αστρικοί Ναοι».
Ονειρική Τηλεπάθεια
Η πιθανότητα της μεταφοράς τηλεπαθητικών πληροφοριών μέσα στα όνειρα είναι το κύριο θέμα αρκετών παραψυχολογικών ερευνών, συνήθως με τον «δέκτη» να προσπαθεί να προβάλλει κάποιου είδους πληροφορία σε έναν «ονειρευτή». Όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και άν ονειρευτείτε κάποιον σε μία συγκεκριμένη κατάσταση που εκείνος βιώνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.Φυσικά ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε αν κάποιο όνειρο είχε τηλεπαθητικό περιεχόμεον είναι να ελέγξετε το πρόσωπο/α που ονειρευτήκατε και να ανακαλύψετε αν το όνειρο είχε κάποια σημασία για εκείνους.
Μία άλλη πιθανότητα είναι να πραγματοποισετε μία «τηλεπαθητική σύνδεση» μεταξύ του εαυτού σας και το άτομο που σας ενδιαφέρει μέσω της όσφρησης. Αν δύο άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο άρωμα τότε το άρωμα αυτό φέρνει υποσυνείδητα στο προσκήνιο το πρόσωπο που το χρησιμοποιεί. Εφόσον εισπνέυσετε το άρωμα πριν τον ύπνο, τότε αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση της ονειρικής σύνδεσης. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα το άλλο άτομο εφόσον κοιμάται να μπορέσει να μυρίσει στον ύπνο του το άρωμα κι έτσι να γίνει αυτόματα πιο ευαίσθητος σε τηλεπαθητικές προσεγγίσεις.
«Κοινά Όνειρα»
Ένα κοινό όνειρο είναι το όνειρο το οποίο βιώνουν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι, ή έστω κάποια στοιχεία ενός παρεμφερούς ονείρου. Εναλλακτικά ίσως να ονειρευτείτε τον εαυτό σας και κάποιο άτομο και αργότερα να ανακαλύψετε πως και εκείνο το άτομο ονειρεύτηκε πως ήσασταν μαζί, ίσως σε διαφορετικό σημείο. Και σε αυτή την περίπτωση για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει συννενόηση με το άτομο. Ένα ενδιαφέρον πείραμα πάνω στο θέμα των κοινών ονείρων θα ήταν η προσπάθεια ομαδικης απόπειρας επίτευξης μέσω συννενόησης στον οραματισμό. Ένα παράδειγμα πάνω στο πείραμα θα μπορούσε να είναι το εξής: οι Πειραματιζόμενοι καθορίζουν πως προτού τον ύπνο οραματίζονται πως συναντούνται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο θα μπορούσε να είναι κάποιο πραγματικό τοπίο, ή ένα φανταστικο…
Όνειρα του Μέλλοντος
Αυτά τα όνειρα έχουν την δύναμη να μας προειδοποιούν και ως έννοια υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων,παίζοντας σημαντικό ρόλο σε Πολιτισμούς της αρχαίας εποχής.Μέσα στην βάση ενός ονείρου, η μοίρα μιας χώρας ή μία κατάσταση μπορούσε να διαφοροποιηθεί. Τα όνειρα που αφορούν το μέλλον μπορούν να είναι συμβολικά,διαστρεβλωμμένα ή λεπτομερέστατα και καθαρά, αλλα είναι συχνά δύσκολο να απομονώσουμε τα σημαντικά στοιχεία του ονείρου.
Φωτεινό ονείρεμα (Lucid Dreaming)
Μια βασική διευκρίνιση για το φωτεινό ονείρεμα είναι πως βιώνοντάς το γνωρίζεις ότι εκείνη την ώρα ονειρεύεσαι. Έχεις επίγνωση πως βρίσκεσαι μέσα στο όνειρο – είναι σαν να ξυπνάς έχοντας πλήρη συνείδηση του ονείρου. Ο Όρος Lucid Dream επινοήθηκε από τον Δανό ψυχίατρο Frederic Van Eeden. ‘Ερευνες που έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο του Φωτεινού ονειρέματος έχουν δείξει πως πάνω από το 50% των ανθρώπων έχουν τουλάχιστον μία εμπειρία φωτεινού ονειρέματος κατά την διάρκεια της ζωής τους.
Προσεγγίσεις για την επίτευξη Φωτεινού Ονειρέματος
1) Ανομοιογένεια
Τα φωτεινά όνειρα μπορούν να «ενεργοποιηθούν» από την ξαφνική συνειδητοποίηση μερικών ανομοιωγενών εικόνων μέσα σε ένα όνειρο. Για παράδειγμα, κάποιος ονειρεύεται πως βρίσκεται σε ένα σπίτι στο οποίο δεν είχε ζήσει για πάνω από μία δεκαετία. Βρίσκεται σε ένα πολύ γνωστό χώρο όπου όλα είναι ίδια, μα ένας πίνακας στον τοίχο και που δεν υπήρχε ποτέ σε εκείνο το σπίτι. Αυτή η ανομοιογένεια μπορεί να προκαλέσει την συνειδητοποίηση πως βρίσκεστε μέσα σε κάποιο όνειρο.
2)Μνημονική κατατόπιση Φωτεινού Ονειρέματος (MILD)
Αυτή η προσέγγιση μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά το ξύπνημα νωρίς το πρωί. Αφού ξυπνήσετε προσπαθήστε να διαβάσετε ή να προχωρήσετε τριγύρω για λίγο, και μετα ξαπλώστε ξανά για ύπνο. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε κατάσταση ύπνου – ονείρου. Προβάρετε τα στοιχεία του ονείρου που λίγο πριν είχατε δει και πείτε στον εαυτό σας: «Tην επόμενη φορά που θα δώ το ίδιο όνειρο θα θυμηθώ πως ονειρεύομαι». Η «Φωτεινότητα» μπορει να επιτευχθεί επίσης με τον ορισμό μιας στοχευμένης εικόνας ή σκηνής: π.χ «Θα βιώνω φωτεινό ονείρεμα κάθε φορά που θα βλέπω μία κίτρινη σφαίρα να επιπλέει μπροστά μου».
3) Αναγνώριση μιας εικόνας
Η αναγνώριση μιας εικόνας ή συμβόλου που εμφανίζεται μέσα στο όνειρο και που έχετε διαλογιστεί μπορεί να επιφέρει «φωτεινότητα». Ο Δάσκαλος του Κάρλος καστανέντα, Δον χουάν προέτρεπε τον μαθητή του να μάθει να κοιτάζει τα χέρια του σε ένα όνειρο με σκοπό να επιτύχει την φωτεινή συνειδητότητα του ονείρου.
Δημιουργία ενός Ονειρικού Tulpa
Το «tulpa» είναι μια μορφή ενός «υπηρέτη» προβαλλόμενη μέσω της συνείδησης, που είναι ικανή να εκτελέσει μία συγκεκριμένη αποστολή για τον «μάγο» . Ένα ονειρικό Tulpa παίρνει την μορφή μιας σκιώδους φιγούρας – Οι Θιβετιανοί Σαμάνοι από τους οποίους προέρχεται και το όνομα, προέβαλλαν τις φιγούρες αυτές ύπο την μορφή μοναχών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά λεπτά για να «εργαστείτε» με το ονειρικό σας «Tulpa» κάθε βράδυ. Ο στόχος σας θα πρεπει να είναι η ίδια η ανάπτυξη του Tulpa,και όχι η ακριβής απεικόνιση μιας φιγούρας.
(από paranormal)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails