Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ένας νέος άνθρωπος πάλευει με το δαίμονα για την επιβίωση... Η πολιτεία δυστυχώς αμέτοχη!

 Είπαμε λίγα με τη Μαρία, ήταν όμως αρκετά για να καταλάβω το πόσο πολύ θέλει να ΖΗΣΕΙ! Εκείνος ο δαίμονας όμως δε την αφήνει... Πράγματα που για όλους εμάς είναι αυτονόητα, όπως το να φάμε ένα ζεστό πιάτο φαγητό χωρίς στη συνέχεια να αναγκαστούμε να το κάνουμε εμετό, να βλέπουμε και να ακούμε καθαρά, να αντιλαμβανόμαστε τις γεύσεις και τις μυρωδιές, να μπορούμε να πηγαίνουμε κανονικά στην...
τουαλέτα, όλα αυτά και πολλά ακόμη για εκείνη δεν είναι αυτονόητα και δεδομένα αλλά είναι ένας διαρκής αγώνας.
Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια την Neuro-behcet disease που της έχει προκαλέσει μια σειρά από αναπηρίες. Η Μαρία επιβιώνει χάρη σε φάρμακα και διαρκείς επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις.
Πλέον όμως, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η Μαρία ζει στην Κύπρο και οι γιατροί εκεί δεν έχουν ειδικευτεί σε τόσο δύσκολα και σπάνια περιστατικά. Για αυτό είναι αναγκαία η νοσήλια της στο εξωτερικό. "Δεν μπορουν να μου κανουν πολλα γιατι εχουν ευθυνοφοβια και εαν πεθανω στα χερια τους θα βγει το ονομα τους λένε" , αυτά είναι τα ακριβή λόγια της Μαρίας ... Είναι προφανές πως το ιατρικό προσωπικό εκεί δεν θα μπορέσει να τη βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης και πως ο κίνδυνος για τη ζωή της είναι άμεσος. Πρέπει λοιπόν να νοσηλευθεί είτε στη Γερμανία είτε στην Αμερική στη Mayo Clinic, όπου υπάρχει ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά το υπουργείο υγείας της Κύπρου τους αρνείται τη δωρεάν νοσηλεία και η ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλεύεται θέλει να στείλει την οικογένεια της στα δικαστήρια εάν δεν αποπληρώσουν σύντομα το χρέος που τους έχει απομείνει. Και μη ξεχνάμε πως για να δεχθεί η ιδιωτική κλινική στο εξωτερικό τη Μαρία χρειάζονται χρήματα, πολλά χρήματα... Την ώρα λοιπόν που η ζωή ενός ανθρώπου κρέμεται από μια κλωστή κάποιοι μιλάνε για λεφτά! Πόσο κοστίσει μια ανθρώπινη ζωή; Πόσο ακριβώς έχουν κοστολογήσει όλοι αυτοί τη ζωή της Μαρίας; Έπειτα σου λέει πως έχουν δώσει όρκο στον Ιπποκράτη, παρόλα αυτά είναι στυγνοί επιχειρηματίες!
Σας αφήνω εδώ τους λογαριασμούς της Μαρίας
εάν θέλετε να προσφέτερε κάποια οικονομική βοήθεια.
1]. Νέα ΣΠΕ Αγλαντζιάς : CY14007042100000000020162227 –
SWIFT NUMBER: CCBKCY2N
2]. Ελληνική Τράπεζα: CY43005001120001121054591900 –
SWIFT NUMBER: HEBACY2N
Όνομα: Μαρία Δημητρίου
Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να πιέσω εκείνους που πρέπει, ώστε να βοηθηθεί η Μαρία πριν είναι πολύ αργά... Όποιος μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου για να οργανώσουμε τη δράση μας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία και την κατάσταση της μπορείτε να πάρετε από το προσωπικό της ιστολόγιο. Είναι ιδιωτικό για ευνόητους λόγους... Στείλτε της ένα email στο mariademetriou@ymail.com για να λάβετε πρόσκληση ώστε να έχετε πρόσβαση στο Tweety: Το Παλεύω Μέχρι Που Παλεύεται Και Όσο Μπορώ!!
(από trupokarudos)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails