Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Θα έρθουν χειρότερες μέρες αν δεν καταδικαστεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ.!

Θα έρθουν χειρότερες μέρες για τον τόπο αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν "εισπράξει" την απόρριψη των Ελλήνων στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Έθνος της Κυριακής".
Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι αν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το παρουσιάσει ως "νίκη" του, τότε θα λυθούν τα...
χέρια του να κάνει πολύ χειρότερα.
Και εξηγεί: "Ποια χειρότερα; Κι άλλη αύξηση των φόρων. Κι άλλη περικοπή μισθών και επιδομάτων. Κι άλλο νέκρωμα της αγοράς. Κι άλλα λουκέτα. Κι άλλη ανεργία. Κι άλλη ακρίβεια; Αν το ΠΑΣΟΚ εκλάβει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ως "επιτυχία" του, ως "έγκριση" της έως τώρα πολιτικής του, αυτά θα κάνει. Μην έχετε καμία αμφιβολία".
Με λύπη του διαπιστώνει πως "η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται ότι το μνημόνιο οδηγεί σε μεγαλύτερο αδιέξοδο. Το μόνο που φοβάται είναι η λαϊκή αντίδραση. Αυτή πρέπει να νιώσει έντονα στις αυτοδιοικητικές εκλογές".
Ο Αντώνης Σαμαράς καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα πρόσωπα που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτό θα ανακόψει την πορεία του τόπου προς την καταστροφή.
"Νίκη για εμάς είναι να περάσει το μήνυμά μας στον κόσμο. Να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε η κύρια δύναμη που προσφέρουμε όχι μόνο αντίσταση στην ισοπέδωση, αλλά και εναλλακτική λύση για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη", επισημαίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. καθώς έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι περικοπές και η φοροεισπρακτική πολιτική δεν αρκούν για να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να οδηγεί την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ύφεση.
Σχετικά με τις επιλογές ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει "αντισυστημική" την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής. "Ικανοποιεί ένα πιεστικό αίτημα της κοινωνίας για νέα πρόσωπα. Για “άφθαρτα” πρόσωπα. Δεν είναι λοιπόν θέμα ρίσκου", τονίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ., σημειώνοντας με νόημα ότι δεν τον φοβίζει η ανάληψη του ρίσκου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα που υπήρξε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι "δεν κυνηγάμε ανθρώπους για το όνομά τους ή για τους οικογενειακούς τους δεσμούς", αλλά "οφείλουμε να προσέχουμε τις εντυπώσεις που δίνουμε, γιατί η Ν.Δ. έχει τραυματιστεί από τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν".
Τέλος, για την Ντόρα Μπακογιάννη ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει ότι "βρέθηκε απέναντί μας με δική της επιλογή και παραμένει απέναντί μας με δική της επιλογή", ενώ για τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Ό,τι είχα να πω για το παρελθόν το είπα. Ξεκάθαρα. Πήρα ακόμα και κόστος που στο κάτω-κάτω δεν μου ανήκει".

ΚΚΕ: "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ"
Αιχμηρές ήταν οι δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το "άδειασμα" του Γιώργου Παπανδρέου από τα… στελέχη του.
"Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. "Προφανώς", συμπλήρωσε, "προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει, ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως-όπως να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο".
Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, σχολίασε: "Αυτά που συμβαίνουν με τις υποψηφιότητες σε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι για καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και για τα πανηγύρια".
(από roufianos)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails