Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η τάξη των... αργόσχολων!

«Από την άποψη της καταγωγής του, το κυβερνητικό αξίωμα είναι μια ληστρική λειτουργία, που ανήκει ολοκληρωτικά στο αρχαϊκό πρότυπο ζωής της αργόσχολης τάξης. Είναι άσκηση ελέγχου και καταναγκασμού πάνω στον πληθυσμό από τον οποίο η (αργόσχολη) τάξη αντλεί τα... μέσα ύπαρξης της». (THORSTEIN VEBLEN, Η θεωρία της αργόσχολης τάξης).
Σε χαλεπούς καιρούς για τον ελληνικό λαό, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τα σκάνδαλα και οι προκλήσεις προς τον δοκιμαζόμενο Έλληνα από την οικονομική - πολιτική ελίτ περισσεύουν.
Εκτός από τις δωροδοκίες, τις προμήθειες, τον εύκολο και ύποπτο πλουτισμό των πολιτικών, η διαφθορά επεκτείνεται παντού. Γόνοι πρωτοκλασάτων πολιτικών ή οικονομικά ισχυρών, καταλύουν κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το χρήμα είναι υπεράνω όλων.
Βλέπουμε λοιπόν αστράτευτους, να διοργανώνουν πάρτι με μοντέλα σε ιστορικά μνημεία, «φιλενάδες» πολιτικών γόνων, να εισβάλουν εν τω μέσω της νυκτός με πλήρη φωτογραφική κάλυψη στο πολεμικό μουσείο, πρίγκιπες να τελούν με λαμπρότητα τους γάμους των πλαισιωμένοι από πάμπλουτους εφοπλιστές και εστεμμένους.
Η πλειονότητα των επιφανών πολιτικών της χώρας, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δεν έχουν εργασθεί.  
Για επικοινωνιακούς λόγους, δηλώνουν κάποιο επάγγελμα ή πληθώρα επαγγελμάτων (πχ ΓΑΠ), που δήθεν άσκησαν στην αλλοδαπή. Από τους διατελέσαντες πρωθυπουργούς, για παράδειγμα, μόνο ο Σημίτης, (διορίστηκε επί επταετίας!) άσκησε το επάγγελμα του καθηγητή και αυτός όχι για βιοποριστικούς λόγους.
Στην πραγματικότητα αυτό το κοινωνικό στρώμα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει απεριόριστη άνεση χρήματος και χρόνου για διασκέδαση, ψυχαγωγία, ενασχόληση με τα κοινά, την τέχνη και φυσικά σπουδές στην εσπερία.
Είναι όλοι τους μέλη της ίδιας κοινωνικής τάξης.
Έχουν κοινό τρόπο ζωής , κατοικούν σε αριστοκρατικές περιοχές, διαμένουν σε πολυτελείς κατοικίες, διαθέτουν οικονομική ευμάρεια, φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, ανήκουν στα ίδια κλαμπ, διασκεδάζουν στους ίδιους χώρους, ψωνίζουν από ακριβά καταστήματα, ανταγωνίζονται στην κατανάλωση, επιδεικνύουν τον πλούτο τους, διδάσκονται τις ίδιες αρχές, ασπάζονται παρόμοιες αξίες, έχουν κοινά συμφέροντα, μιλάνε και σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο, διαθέτουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα,φοράνε επώνυμα ρούχα.

Γενικά ζουν μια χλιδάτη ζωή εις βάρος του λαού.
Μια ζωή που δεν την αξίζουν.
Το μέλλον των απογόνων τους, είναι εξασφαλισμένο αφού στη χώρα μας η οικογενειοκρατία είναι θεσμός.
Ο χώρος της πολιτικής είναι ουσιαστικά «κλειστό επάγγελμα», κάστα.
Τα περιούσια τέκνα, έπειτα από μακροχρόνια ανέμελη και συναρπαστική θητεία στο εξωτερικό, με εμπλουτισμένο βιογραφικό, και τις απαιτούμενες διασυνδέσεις με τα διεθνή κέντρα, επιστρέφουν για να ασχοληθούν με τους ιθαγενείς…
Έτσι γινόμαστε θύματα κωμικοτραγικών καταστάσεων :
Οι ακατάλληλοι, γίνονται εν μια νυκτί, κατάλληλοι.
Οι ανεπαρκείς, επαρκέστατοι.
Τέκνα προωθούνται στις θέσεις των γονέων τους.
Ανεψιοί, καταλαμβάνουν θώκους, ελέω ονόματος.
Πλούσιοι, αποφασίζουν για τους φτωχούς.
Οι κατέχοντες και οι προνομιούχοι, για τους ενδεείς.
Οι τρόφιμοι των ιδιωτικών και τα κολεγιόπαιδα, νομοθετούν για τη δημόσια παιδεία.
Οι μηδέποτε εργασθέντες, για τα εργασιακά δικαιώματα και το ασφαλιστικό.
Οι αστράτευτοι, γίνονται υπουργοί άμυνας, και διατάζουν στρατηγούς.
Οι άξιοι αλλά «απροστάτευτοι» παραγκωνίζονται.
Οι «πονηροί» εκμαυλίζονται.
Οι αδύναμοι, πειθαναγκάζονται.
Η δημοκρατία γελοιοποιείται…
Στον Λόρδο Ακτον αποδίδεται η ρήση: «Η εξουσία διαφθείρει, και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα».
Η κατάσταση αυτή είναι αρρωστημένη και προσβάλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του μέσου πολίτη .
Χρειάζεται παλλαϊκή παρέμβαση για να εξαλειφθεί. Συνειδητή συλλογική δράση όλων των πολιτών. Καθολική εθελοντική στράτευση, σε αγώνα απεξάρτησης, από σωτήρες, εθνάρχες, πατριδοκάπηλους, μεσσίες, παντογνώστες, λαοπλάνους, τιμωρούς. Με στόχο την αποδυνάμωση της εξουσίας, την άμβλυνση της αντίθεσης μεταξύ «κυβερνώντων» και «κυβερνωμένων», με άμεσο έλεγχο από την λαϊκή πλειοψηφία και τελική μετάβαση από την εξουσία επί των ανθρώπων, στην διαχείριση των πραγμάτων.
(από armyalert)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails