Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο οι τουρκικές απειλές

«Δυστυχώς, η Τουρκία επιμένει στη διατύπωση απειλών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της, που κατοχυρώνονται απόλυτα από το Δίκαιο της Θάλασσας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ για έρευνα και εκμετάλλευση φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που περιέχει απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή την πρόοδο της διαδικασίας αξιοποίησης των φυσικών της πόρων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, ανέφερε τα έξης:

«Οι τουρκικές θέσεις δεν γίνονται δεκτές από τη διεθνή κοινότητα. Υπενθυμίζεται, σχετικά, ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, τον Δεκέμβριο 2011, επιβεβαίωσε τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της Ε.Ε. για σύναψη διμερών συμφωνιών και εκμετάλλευση του φυσικού τους πλούτου και προέτρεψε όπως αποφεύγονται οιαδήποτε απειλή ή ενέργεια εναντίον κρατών-μελών της Ε.Ε. ή οιαδήποτε πηγή σύγκρουσης ή ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών. Συμπεριφορές όπως αυτή είναι αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο και λειτουργούν αποσταθεροποιητικά, σε μια περίοδο μεγάλης ρευστότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails