Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ


Αν έχετε πάνω σας ,{σχέδιο σέ μακό, ή τατουαζ, ή σχέδιο υφάσματος} τό σύμβολο τής δεξιόστροφης σπείρας, τότε θα αισθάνεσθε μυϊκή αδυναμία. Αντιθέτως, μέ την αριστερόστροφη σπείρα επανακτάται τήν δύναμή σας.

Εκτός από τό σύμβολο τής αριστερόστροφης σπείρας, αδυναμία προκαλεί καί ένα φακελάκι ζάχαρης άν το έχετε πάνω σας.

Όμως τι στην πραγματικότητα συμβαίνει στην φύση μας;

Τά κοχύλια έχουν έλικες αριστερόστροφες, τα φυτά πλέκονται στα στηρίγματά τους φτιάχνοντας έλικες πιο συχνά δεξιόστροφες, οι πρωτεΐνες και το DNA είναι δεξιόστροφα κατά συντριπτική πλειονότητα. Τον αντίθετο προσανατολισμό, δηλαδή αριστερόστροφο, έχουν τα αμινοξέα και τα Νετρίνα.
Για χρόνια έμενε άλυτο το μυστήριο αυτών των περίεργων αλλά αποφασιστικών προτιμήσεων γύρω μας.
Μόνο που για να βρεθούμε πραγματικά κοντά πρέπει να εισέλθουμε στα άδυτα του πυρήνα. Εκεί υπάρχει η λεγομένη Ασθενής Δύναμη, πολύ μικρή για να εκδηλώνεται πιο έξω από τον πυρήνα, αλλά εκεί μέσα πραγματικά λύνει και δένει. Όντας μάλιστα η μόνη δύναμη με αδυναμία σε κάποια από τις δύο επίμαχες κατευθύνσεις, την αριστερή. Είναι υπεύθυνη για τη ραδιενεργό διάσπαση του νετρονίου, που δίνει ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο, αλλά με τι φορά περιστροφής; Ακριβώς όπως θα το περίμενε κανείς: με αριστερόστροφη περιστροφή γύρω από τον εαυτό του. Οταν ένα διάλυμα χλωριούχου νατρίου βομβαρδίστηκε με τέτοια ηλεκτρόνια προέκυψαν δεξιόστροφα μόρια. Ισως είμαστε κοντά στο να καταλάβουμε πώς προέκυψε στις απαρχές του κόσμου αυτή η προτίμηση από ένα καθ' υπόθεσιν εντελώς ουδέτερο ως προς τέτοιες προτιμήσεις σύνολο μορίων.

Τα κουκουνάρια έχουν 8 δεξιόστροφες σπείρες και 13 αριστερόστροφες. Χάνεσαι παρατηρώντας τα. Μπαίνεις σ΄ ένα λαβύρινθο. Κάθε ανθύλλιο ανήκει τόσο σε μια δεξιόστροφη όσο και σε μία αριστερόστροφη σπείρα. Τώρα, αν προσεκτικά απαριθμήσουμε το πλήθος των δεξιόστροφων και των αριστερόστροφων σπειρών, θα βρούμε ότι είναι δύο διαδοχικοί αριθμοί Fibonacci , σε αυτήν την περίπτωση 8 και 13. Αν και οι επιστημονικές διαμάχες δεν έχουν καταλήξει σε μία απάντηση για το γιατί ένα τέτοιο σχέδιο βρίσκεται στις μαργαρίτες, στα κουκουνάρια, στους ανανάδες και σε άλλες βοτανικές δομές, η καλλιτεχνική ομορφιά τους παραμένει αδιαφιλονίκητη.

Η διπλή έλικα του DNA περιελίσσεται με συγκεκριμένο τρόπο είναι δεξιόστροφη.
Ο «κυκλώνας», πάλι, έχει αριστερόστροφη φορά στο βόρειο ημισφαίριο και δεξιόστροφη στο νότιο, σε αντίθεση με τον «αντικυκλώνα», που έχει δεξιόστροφη στο βόρειο και αριστερόστροφη στο νότιο.

Οι επιβλαβείς γεωπαθητικές ζώνες, εναρμονίζονται και, από αριστερόστροφες επιστρέφουν σε δεξιόστροφες, και γίνονται συμβατές με τους ζώντες οργανισμούς

Ο πηλός, εφοδιασμένος με τις κατάλληλες πληροφορίες, εξισορροπεί και εναρμονίζει γεωπαθητικές ζώνες, μετατρέποντας τις βλαβερές τους συνέπειες σε θετική ενέργεια. Βελτιώνει το ενεργειακό περιβάλλον στο σπίτι και το γραφείο και μετατρέπει την αρνητική αριστερόστροφη ακτινοβολία σε θετική δεξιόστροφη. 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails