Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ιράν: Πυρά κατά Γερμανίας-Γαλλίας για τις δολοφονίες πυρηνικών επιστημόνων


Για «ξένο» δάκτυλο στις δολοφονίες πυρηνικών επιστημόνων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έκανε λόγο, την Παρασκευή, ο υπουργός Πληροφοριών της ασιατικής χώρας, Heidar Moslehi, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδικότερα, κατηγόρησε ευθέως τη Γερμανία και τη Γαλλία ότι έχουν… βάλει το χεράκι τους σε αυτούς τους θανάτους, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Δύσης όσον αφορά στο αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα. Στο παρελθόν η Τεχεράνη είχε κατηγορήσει τις Η.Π.Α., τη Βρετανία και το Ισραήλ ότι βρίσκονταν πίσω από τις δολοφονίες των επιστημόνων της.


«Στα δύο αυτά δίκτυα, που ενέχονται στις δολοφονίες, είδαμε συνδέσεις με τις υπηρεσίες Πληροφοριών στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Βρετανία, στο Ισραήλ και στις Η.Π.Α. καθώς και με αντίστοιχες της περιφέρειας», σημείωσε.


Ωστόσο, απέφυγε να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής που ενδεχομένως να εμπλέκονται στις δολοφονίες.


Τουλάχιστον τέσσερις επιστήμονες που εργάζονταν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχουν δολοφονηθεί από το 2010, με τον τελευταίο να χάνει τη ζωή του ύστερα από βομβιστική επίθεση τον περασμένο Ιανουάριο. Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι έχει διαδραματίσει οποιονδήποτε ρόλο στις δολοφονίες, ενώ το Ισραήλ αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το ζήτημα.


Αποτέλεσμα όλων αυτών… το μπρεντ ξεπέρασε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο τα 100 δολάρια/βαρέλι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails