Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Στην απομόνωση λόγω της πολιτικής της η Μέρκελ

ImageΣτην ευρω-απομόμωση στέλνουν την Άνγκελα Μέρκελ, όπως γράφει το περιοδικό Spiegel, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας ενώ στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρει την προειδοποίηση αναλυτών πως η σκληρότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να την κάνει αντιπαθή στους ψηφοφόρους.
Το περιοδικό σημειώνει τη σκληρή κριτική που δέχεται η Μέρκελ και εντός της Γερμανίας και επισημαίνει πως όταν βρισκόταν στο...
εξωτερικό έλαμπε σαν  «Μις Κόσμος» ή «Μις Ευρώπη».
«Σήμερα όμως βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο να απομονωθεί ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη όπου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναζητά συμμάχους για να πάψει να αντιμετωπίζεται η κρίση με λιτότητα και να εκδοθούν ευρωομόλογα και οι προσπάθειές του δεν απέβησαν άκαρπες», αναφέρει το Spiegel.
«Όλα αυτά θα ήταν πιο εύκολο να τα δεχθεί η Μέρκελ, εάν τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα για εκείνη στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και αν μπορούσε να βασιστεί στην σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού της. Ομως το εσωτερικό μέτωπο είναι κάθε άλλο παρά ήρεμο», προστίθεται στο δημοσίευμα.
Η απόφαση της καγκελάριου να απολύσει τον υπουργό Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν προκάλεσε τριγμούς εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Το Spiegel εκτιμά πως η υπόθεση Ρέτγκεν, ο οποίος ήταν προστατευόμενος της καγκελάριου, μπορεί να αποδειχθεί «κατάρα» για τη Μέρκελ καθώς. σύμφωνα με τους υπεύθυνους στρατηγικής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η εκστρατεία για τις εκλογές του 2013 θα επικεντρωθεί ολοκληρωτικά στο πρόσωπο της καγκελάριου.
«Σήμερα όμως αυτή φαντάζει σκληρή και ψυχρή», καταλήγει το δημοσίευμα.
(από defencenet)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails