Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στους δρόμους οι Βρετανοί κατά της λιτότητας

Σε μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας, των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων και της επιβολής ανώτατων ορίων στους μισθούς προχώρησαν χθες οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Μ.Βρετανία.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, οι απεργοί έφτασαν τους περίπου 400.000, αριθμό πάντως που αμφισβήτησε η αστυνομία και η κυβέρνηση, οι οποίες υποστήριξαν ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις έλαβαν μέρος περίπου 102.000 άτομα.
Το στοιχείο πάντως που έκανε και τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η συμμετοχή περίπου 32.000 αστυνομικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες μειώσεις στον προϋπολογισμό της αστυνομίας τη στιγμή που προτείνονται απολύσεις αστυνομικών, μειώσεις στους μισθούς τους και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης τους.
Αλλά η κυβέρνηση συνασπισμού των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα προχωρήσει στα μέτρα λιτότητας που έχει εξαγγείλει προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα τη στιγμή που στελέχη της κυβέρνησης υποστήριζαν ότι μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα.
Από την πλευρά τους τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις δεν θα είναι οι τελευταίες , προειδοποιώντας με απεργίες ακόμα και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

http://www.citypress.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails