Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Τουρκικές προκλήσεις σήμερα στο Αιγαίο

Τουρκικές προκλήσεις σήμερα στο Αιγαίο : Μπαράζ προκλήσεων σήμερα στο Αιγαίο από την Αγκυρα που έχει σε εξέλιξη,παράλληλα, δύο αεροναυτικές ασκήσεις. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των ασκήσεων «Λευκή Θύελλα» και «Εφές» μπήκαν
Μπαράζ προκλήσεων σήμερα στο Αιγαίο από την Αγκυρα που έχει σε εξέλιξη,παράλληλα, δύο αεροναυτικές ασκήσεις. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των ασκήσεων «Λευκή Θύελλα» και «Εφές» μπήκαν στο Αιγαίο 6 στρατιωτικά αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα που έκαναν συνολικά 24 παραβάσεις των κανονισμών, ενώ σε 22 περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο. Από τα αεροσκάφη δύο ήταν οπλισμένα. Τα ελικόπτερα ήταν κυρίως από φρεγάτες.

Όλα τα αεροσκάφη και ελικόπτερα αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Η Λευκή Θύελλα είναι μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση και θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαϊου. Η άσκηση «Εφές» γίνεται κυρίως στα τουρκικά χωρικά ύδατα και είναιβασικά αποβατική.Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails