Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Στις εκλογές… αγκαζέ με τα πρακτικά.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Κουμουνδούρου, ως απάντηση σε όσα του καταμαρτυρούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την αρνητική στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ήρθαν να προστεθούν στην προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη από το...
βράδυ κιόλας της αναμέτρησης της 6ης Μαϊου.
Αυτή την εβδομάδα που προηγήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κεφαλαιοποιήσει το ιστορικό προσπέρασμα με πολιτικό «θύμα» το ΠΑΣΟΚ, και να βάλει πλώρη για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην επόμενη αναμέτρηση. Η διερευνητική εντολή την οποία έλαβε από τον Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχτηκε σε επικοινωνιακό happening. Το ίδιο συνέβη με τη δημόσια καταγγελία των άλλων πολιτικών δυνάμεων, αλλά και με τη συνάντηση στο Παρίσι με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Σήμερα, το happening είχε… θεσμική αύρα. Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε σκυθρωπός από το Προεδρικό Μέγαρο. Οι δικοί του συνεργάτες ήταν οι πρώτοι που έκαναν διαρροές για εμπλοκή στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών. Άφησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνουν δηλώσεις. Και ο ίδιος εμφανίστηκε τελευταίος, όπως συμβαίνει σημειολογικά με τον εκάστοτε «νικητή».
Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί εαυτόν «νικητή» των εξελίξεων. Επενδύει σε νέες εκλογές, στις οποίες θα διεκδικήσει ένα ακόμη καλύτερο πλασάρισμα. Και σκοπεύει να εντάξει στην προεκλογική στρατηγική του και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του σημερινού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Οι οριακές για τη χώρα στιγμές απαιτούν περίσσευμα υπευθυνότητας. Και θάρρους. Να θυσιάσουν όλοι περισσότερα από όσα προσδοκούν να κερδίσουν. Όσο πιο σύντομα το καταλάβουν, τόσο πιο εύκολα θα ξεπεράσουμε το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί.
(από statesmen)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails